Прочитај ми чланак

Саво Манојловић:Вучић сваким потезом припрема Куртију терен да отежа живот Срба…

0

Саво Манојловић из покрета "Крени промени" изјавио је данас да ће сви грађани Косова и Метохије, који имају примања из Србије, након укидања платног промета и динара имати проблем с егзистенцијом.

„Сва примања која долазе преко институција из Србије биће суспендована и то значи да ће огроман број људи имати реалне животе проблеме. Замислите да плате и пензије одједном престану да вам пристижу без било каквог алтернативног решења“, навео је Манојловић на друштвеној мрежи „X“.

Оценио је да је укидању платног промета између Србије и Косова претходила одлука о укидању српске Комерцијалне банке на Косову.

„Очигледна је синхронизација ових корака иза којих је стајала власт у Србији с укидањем платног промета и динара. Вучић (Александар) једноставно као да сваким потезом припрема Куртију (Аљбин) терен да отежа живот Срба на КиМ“, истакао је он.

Манојловић сматра да се ради о потпуном кршењу договора и споразума које спроводи Аљбин Курти, као и да је у питању још једно попуштање власти у Србији „уз трговину с међународном заједницом“.

Он је објаснио „механизам низа пораза“ у последњих годину дана.

„Курти крши споразум. Међународна заједница га критикује. Вучић проглашава победу на Пинку и евентуално преузима неке кораке (хапшење полицајаца или Бањска). Курти те кораке користи да поново прекрши споразум и укине још неко право. Вучић попушта и објављује како чува мир и тако у круг“, навео је Манојловић.

Према његовим речима, постоји очигледна повезаност корупције и криминала у Србији с потпуним сломом државне политике на Косову и Метохији.

„Политичари у Србији који немају интегритет, већ су корумпирани и власт заснивају на медијској контроли и крађи избора немају кредибилитет и своју међународну подршку купују уступцима везаним за Косово и литијум“, навео је Манојловић.