Прочитај ми чланак

САВЕЗ ЗА СРБИЈУ: Споразум с народом потписало деветнаест придружених чланица

0

Деветнаест придружених чланица Савеза за Србију потписало је документ „Споразум са народом“, који ће уједињена опозиција предложити представницима протеста „Један од пет милиона“.

Како се наводи у саопштењу СзС документ су потисали Покрет за породицу, ГГ „Пиротска нова снага“, Покрет ветерана Србије, УГ „Млади Милановца“ из Горњег Милановца, Покрет за наш град из Крагујевца, УГ „Избор постоји“ из Бора, Покрет уједињених фантома, Удружење „Чувари Старог града“.

Потписали су га и удружење грађана „Социјалистички покрет Србије“ из Обреновца, УГ „Гласно за омладину“ из Бора, Против диктатуре, УГ „Покрет за безбедну Србију“, Српска монархистичка странка „Српска слога“, Зелена еколошка партија „Зелени“, Удружење синдиката пензионисаних војних лица Србије, ГГ „Сви за Прокупље“, Демократска заједница војводјанских Мадјара, Војводјански клуб социјалиста и Самостални синдикат поштанских радника.

Документ „Споразум са народом“ настао је као одговор на захтеве представника протеста „Један од пет милиона“ упућене опозицији. Овим документом, како се у саопштењу наводи, опозиција гарантује да ће наставити борбу за поштене изборе и слободне медије, али и да неће учествовати у изборима који би се одржавали под садашњим условима, као и у раду скупштина у којима су укинута демократска начела.

Обавезала се и да ће, када се успоставе услови за слободне изборе, радити на формирању једне заједничке листе, на којој би поред страначких кандидата били и представници синдиката, струковних и градјанских удружења, студената, професора, академика и јавних личности, а да ће након избора формирати Влада стручњака која има период од годину дана да уведе дефинисане системске мере.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!