Прочитај ми чланак

САВЕЗ ЗА СРБИЈУ: Ана Брнабић неистинама штити криминал Небојше Стефановића

0

„Ана Брнабић лаже грађане Србије када тврди да Небојша Стефановић има валидну диплому коју је стекао на акредитованом факултету као и хиљаде других људи. Ако је тако, зашто се Небојша Стефановић 2005. године обратио Мегатренду са захтевом да му нострификују диплому коју је издала друга "школска установа"”, стоји у саопштењу Савеза за Србију.

У саопштењу овог опозиционог савеза даље се наводи:

„Та друга установа, Megatrend International Expert Consortium Limited, налази се у Лондону и није регистрована за образовање, већ за консалтинг и финансијске операције.

Председница Владе овим бесмисленим изјавама којима покушава да заштити свог министра, вређа све оне који су заиста студирали и постаје саучесник штитећи очити криминал Небојше Стефановића”.

ДВЕРИ: Еквивалентно домаћој дипломи или (коза)нострификација – Небојша Стефановић

Савет за просвету Двери позива комплетну стручну јавност да реагује поводом афере са дипломом министра Стефановића, а пре свега Министарство просвете коме је прослеђен Захтев за инспекцијски надзор на Факултету за пословне студије Универзитета Мегатренд, као и Више јавно тужилаштво у Београду коме су предате кривичне пријаве.

У њиховом саопштењу за јавност даље се додаје:

„Испитивање начина на који су стицане дипломе је нешто са чим се мора суочити наше друштво ако мисли да постави вредносни систем на ноге и поврати углед и поверење у образовање.
Да ли би министар Стефановић требао да поднесе оставку, не би се доводило у питање у било којој уређеној држави, као и његов колега Шарчевић који није осетио одговорност када је, како је то министар назвао, “процурео“ тест из математике на овогодишњој малој матури. Да ли би Влада Републике Србије требало да поднесе оставку након оволико афера о валидности диплома и доктората, а да друге афере и не спомињемо, такође се не би доводило у питање да живимо у иоле уређеној држави.

Иако је толико тога ова власт фалсификовала, време је да зауставимо овакве (мега)трендове и не обесхрабримо у потпуности младе људе ове земље”.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!