Прочитај ми чланак

Саветовала министра привреде, а сад вара грађане за станове

0

Редакцији портала Нова.рс досад су се јавили бројни грађани који тврде да су их превариле грађевинске инвеститорке Мирјана Ђурђевић и њена ћерка Тамара Јуренић, а којима нико не може да уђе у траг. Како сазнајемо, реч је о предузетницама које су досад отварале бројне агенције за продају некретнина, а Јуренићеву јавност Србије зна од пре неколико година када су медији извештавали као српској Шерон Стоун, која је својевремено саветовала бившег министра привреде Жељка Сертића.

Јуренићева се у Министарству привреде запослила 2015. године, а наводно, пре те позиције радила је Окружном тужилаштву у Београду.

Foto:Screenshot/Youtube/TVKopernikus

Након што је почела да ради као Сертићева саветница, медији су о њој писали да има 17 година рада у привреди, у приватном сектору, у привредном друштву претежне делатности изградње, пројектовања и промета непокретностима, али и да је 2013. године била члан радне групе за израду Нацрта закона о планирању и изградњи, као и да је била спољни сарадник на више од 20 пројеката.

Јуренићева је својевремено била и водитељка телевизије “Скај”, а претходних година небројано пута је гостовала по разним емисијама. Између осталог, она је током 2017. године била и извршни директор Развојне агенције Србије, а медији су писали и да је била члан управног одбора Ер Србије.

Радила у кол центру СНС

Јуренићева, коју бројни грађани оптужују за преваре, својевремено је радила и у кол центру Српске напредне странке. Наиме, на интернету се може наћи и ТВ прилог о кол-центру СНС-а из 2014. године, а у њему се појављује управо Јуренићева.

„Кол-центар СНС-а искључиво ради с циљем да све гласаче подсети да испуне своју грађанску дужност и да изађу на ове изборе“, каже она у поменутом прилогу.

Са друге стране, о Мирјани Шљивић Ђурђевић мало тога се зна у јавности. Водила се као директор агенције “Таш некретнина”, а засад није познато где се налази и на којој је позицији, с обзиром да је поменута фирма у стечају.

О њој се и раније писало након што је за стан преварила књижевницу Весну Томић, којој су због дугова, након пословне сарадње са Шљивић Ђурђевић, извршитељи закуцали на врата. У медијима се тада појавила и информација да је Ђурђевић Шљивић блиска Српској напредној странци. Наиме, она је била више пута представљена као члан СНС на трибинама које је организовала та странка, а о чему сведоче и фотографије на друштвеним мрежама.

За Шљивић Ђурђевић бројни преварени грађани у разговору за Нова.рс истичу да се налази на челу фирме свог бившег супруга Слободана Шљивића, који је преминуо пре неколико година.

Подсетимо, портал Нова.рс недавно је открио да су ове мајка и ћерка, Мирјана Ђурђевић и Тамара Јуренић, досад превариле најмање десетак грађана Србије. Реч је о инвеститоркама које су превариле купце за станове, након чега су они остали без својих некретнина или у дуговима према банкама, а за које нису ни знали да постоје. Преварени грађани тврде да су се позивале на своја познанства са људима из владајуће странке, те сумњају да управо због тога још увек нису одговарале за све преваре које су починиле.