Прочитај ми чланак

ОПРЕЗ „Туристичке агенције свесно варају грађане“

0

Удружење потрошача "Ефектива" упозорило је данас грађане да поједине туристичке агенције и даље продају аранжмане за земље које још нису отвориле границе за туристе из Србије, као што су Египат, Турска или Кипар.

– На тај начин оне свесно чине превару путника, увлачећи их у аранжман који можда неће бити реализован. Разлог томе је очигледна потреба појединих агенција да продајом ризичних аранжмана дођу до свежег новца, док би у случају отказа путовања, што је реална вероватноћа, тим путницима била понуђена заменска путовања, која су сама по себи ризична – навело је то удружење.

У саопштењу се додаје да је то само још један доказ да туристичке агенције у заменским путовањима виде прилику да зараде, иако она за путнике не представљају никакву гаранцију да ће путовање уопште бити реализовано.

– Упозоравамо потенцијалне путнике да, пре него што потпишу и уплате новац за аранжан, погледају званичне извештаје и најаве земље у коју путују, то јест да ли је та земља дозволила улазак путницима из Србије – додаје се у саопштењу.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!