• Почетна
  • ПОЛИТИКА
  • САСТАНАК ТРИЛАТАРАЛНЕ КОМИСИЈЕ У БЕОГРАДУ: Владаре света из сенке поздравља Вучић
Прочитај ми чланак

САСТАНАК ТРИЛАТАРАЛНЕ КОМИСИЈЕ У БЕОГРАДУ: Владаре света из сенке поздравља Вучић

0

trilateral-commission-1

Теорије завере су ништа друго до теорије интереса. Јер, како другачије објаснити постојање и деловање Трилатаралне комисије, Комитета 300 и Билдерберг групе – организација најутицајнијих људи, које су директно подређене неколико најбогатијих породица на свету?

Срби ће ипак сада имати први пут прилику да на својој територији угосте „шири круг“ владара света из сенке. У Београду ће у петак почети 38. седница Трилатералне комисије за Европу. То ће бити први скуп ове светске организације који се икада одржава у Србији.

УВАЖЕНИ ГОСТИ

Седници ће присуствовати и Мајкл Фукс, члан немачког Бундестага и потпредседник Европске трилатералне комисије, доскорашњи премијер Италије Марио Монти, као и Лук Коен, гувернер Националне банке Белгије. Очекује се и долазак адмирала Ђанпаола ди Паола, бившег италијанског министра одбране и бившег министра војног комитета НАТО.

Очекује се долазак око 180 учесника, а међу њима највећи светски и европски банкари и индустријалци, од извршног директора „Ротшилд групе“ до председника „Голдман Сакса“, као и бивши и садашњи политичари.

На седници, која се одржава од 31. октобра до 2. новембра, високе званице поздравиће премијер Србије Александар Вучић. Он ће учествовати и на „Панелу лидера“, као и на панелу „Србија и ЕУ“. Једна од тема, која ће бити затворена за јавност, биће и криза у Украјини, на којој ће учествовати гости и из Кијева и из Москве. Очекује се да дође и Арзениј Јацењук, садашњи премијер Украјине.

Тема предстојеће седнице биће удаљавање Србије од Русије и спречавање ширење утицаја Москве у региону, па се поставља питање докле иде лицемерје руководства Србије да се у року од само неколико недеља састане са председником Владимиром Путином, а затим угости злочиначко антисрпско и антируско удружење, које је и једној и другој држави нанело много зла у претходних 25 година.

Из блиског окружења, на велики скуп, који се одржава у хотелу „Краун плаза“, позвани су и председница Косова Атифете Јахјага, као и бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић. Позиви су упућени и премијеру Црне Горе Милу Ђукановићу и председнику Македоније Ђорђу Иванову.

Наравно, присуство јавности није дозвољено. Долазак су најавили и Урсула Класник, бивша министарка спољних послова Аустрије, Марчело Сала, потпредседник „Интеза Сао Пауло групе“, Андреас Страјхел, председник „Ерсте банк групе“ и Ђузепе Вита, председник Уникредит банке.

Редакција „Србин инфо“ подсећа да су чланови Трилатаралне комисије још од раније министарка Зорана Михајловић и  Марко Благојевић из Цесида.

(Србин.инфо – Алексеј Димитријевић)