Прочитај ми чланак

САША ЈАНКОВИЋ: Нисмо исти – имамо другачију визију Србије од Савеза за Србију

0

Председник Покрета слободних грађана (ПСГ) Саша Јанковић изјавио је у Нишу да унутар опозиције постоје разлике, односно да тај покрет има другачију визију Србије од Савеза за Србију, али да цела опозиција дели заједничку свест да је власт у Србији "погубна за све".

„Ми смо за европску, демократску, грађанску, модерну и децентрализовану Србију, док је други део опозиције конзервативнији. Те две опозиционе линије ће се у једном моменту сусрести, односно наћи начин да сарађују како би смениле ову накарадну власт“, рекао је Јанковић.

Он је на трибини рекао и да остоје разлози за сумњу да због интереса једне приватне компаније Ниш остаје без аеродрома.

Јанковић је на трибини коју је организовао ПСГ објаснио да су путници из Београда почели да лете са нишког аеродрома јер су компаније с ниским ценама карата „протеране“ са београдског аеродрома онда када је компанија Етихад преузела власништво над Ер Србијом.

„Етихаду не одговара таква конкуренција, али питање је да ли је нама као држави битно шта одговара Етихаду или шта одговара држави“, казао је Јанковић.

Он је рекао да грађанима одговарају јефтине карте и ако неко покушава да сачува нечији екстра профит тако што ће да гаси нишки аеродром или му намеће услове који одговарају некој авио компанији, „онда је то злочин“.

Јанковић је рекао да власт Србију „пуно кошта“ и да они који желе да је смене „немају више право на грешку“.

„Сваки дан тонемо све дубље и сваки дан неко од нас то плаћа животом, имовином, сигурношћу, здрављем. Ова власт опстаје на проблемима, обесмислила је и државу и институције, а води рачуна пре свега о својим скривеним интересима“, рекао је Јанковић.

Према његовим речима, унутар опозиције постоје разлике, односно Покрет слободних грађана има другачију визију Србије од Савеза за Србију, али да цела опозиција дели заједничку свест да је власт у Србији „погубна за све“.

Трибини Покрета слободних грађана Србије присуствовали су представници неколико опозиционих странака попут Демократске и Социјалдемократске странке, али и неколико чланова Српске напредне странке.

Јанковић се обратио присутним члановима СНС-а и оценио да су дошли да виде „шта та страшна опозиција говори и ради“, што је изазвало аплауз у сали.