Прочитај ми чланак

ШАРОВИЋ (СРС): Захтевамо расписивање парламентарних избора!

0

Заменик председника Српске радикалне странке Немања Шаровић захтевао је на данашњој конференцији за новинаре да уз председничке изборе, који су неминовни, буду расписани и парламентарни избори. Српска радикална странка сматра да је то најбоље решење и да је то начин да се дозволи грађанима Србије да се поново определе. Шаровић је истакао да би на наредним парламентарним изборима требало да наступе само самосталне политичке странке.

sarovic-jutub1

„То би био начин да се Србија и Народна скупштина Републике Србије коначно ослободе паразита који добијају на управљање јавна предузећа и добијају одређени број посланичких места, иако немају никакву политичку тежину“ – рекао је Шаровић и додао да је потпуно јасно да су од петооктобарског пуча 2000. године разне коалиције уништавале Србију и да су многе политичке странке, од избора до избора, скакале са листе на листу, мада су одмах, након избора причали најгоре једни о другима.

Шаровић је подсетио да су српски радикали увек поштовали вољу грађана, излазили самостално на изборе и признавали изборне резултате.

Заменик председника Српске радикалне странке је приметио да су почели да се појављују први лажни кандидати за председничке изборе, чији је циљ да онемогуће озбиљне предизборне дуеле и реално представљање озбиљних кандидата. Лажни кандидати ће, према оцени Шаровића, потенцијално озбиљним кандидатима скинути по неколико промила или процената гласова, у корист режимског кандидата. Он је као озбиљне кандидате окарактерисао проф. др Војислава Шешеља, Сашу Јанковића, Вука Јеремића и кандидата Српске напредне странке.

Немања Шаровић је такође скренуо пажњу јавности на лажна и потпуно бесмислена истраживања која пласирају одређени дневни листови. Он је навео да Српска радикална странка на изборе излази са најбољим кандидатом, са кандидатом који је најобразованији, најпоштенији, најдоследнији и једини за ког се не вежу никакве криминалне афере.