Прочитај ми чланак

ШАРОВИЋ (СРС): Нећемо дозволити обраћање Давенпорта у Скупштини Србије

0

Посланици Српске радикалне странке неће дозволити да се шеф Делегације ЕУ у Београду обрати Одбору за европске интеграције, јер, како тврди Немања Шаровић, посланик СРС, то је у супротности са пословником парламента Србије.

nemanja sarovic

“Мариника Тепић, председница Одбора за ЕУ са Мајклом Давенпортом може да ћаска у ресторану, али не и на скупштинском одбору“, каже Шаровић, а на питање Данаса да ли то значи да ће се поновити сценарио са претходне седнице, он одговара да су радикали зарад одбране достојанства парламента спремни и да буду изношени из скупштинске сале, иако им то није циљ.

Мариника Тепић, председница скупштинског Одбора за европске интеграције, упутила је данас писмо шефовима посланичких група у којем је затражила да се изјасне о наставку седнице и реиницирању позива амбасадору ЕУ Мајклу Давенпорту. Она је упутила и писмо председници парламента Маји Гојковић, замоливши је да поново позову амбасадора Давенрпорта да представи извештај у наставку седнице.

“Без обзира на политичке разлике међу посланичким групама, па и крајње супротстављене ставове о процесу евроинтеграција, верујем да као представници воље народа којом смо сви избрани у овај високи дом не подржавате његову деструкцију непарламентарним односом према колегама, а нарочито према гостима, високим међународним дипломатама, какав је Давенпорт“, навела је Тепићева у писму.