Прочитај ми чланак

ШAРОВИЋ: После избора Србији следи пакао и гутање великих жаба, ово је редослед

0

Немања Шаровић је за Србин.инфо говорио о актуелној политичкој ситуацији, а више о томе можете да послушате у видео прилогу.

Он је и објаснио шта ће се десити после децембарских избора и најавио да Србију чекају историјски порази:

– Да не буде после изненађења, НАЈЕБАЛИ СМО после избора 17. децембра! Предизборни инжењеринг је такав, да доведе до озбиљне СНС и СПС већине, што ће им гарантовати власт до 2027. год, на свим нивоима. Тада креће гутање жаба, не једне него више њих и то не малих!

КиМ ће бити прво на реду а Вучић ће де факто признање, потписати или спровести у дело, све једно је! Добиће НВО звану ЗСО, без икаквих ингеренција, стриктно у оквиру Устава и закона „Републике Косово“. Србија ће имати „право“ да у српским срединама плаћа приватно здравство и школство које ће у свему морати да функционише у оквирима које пропишу и уз стриктну контролу органа „Републике Косово“.

Прогласиће велику победу своје мудре политике, рећи да је сачувао мир и спречио нови погром, нови Бљесак и Олују, а полтрони ће се, како режимским тако и на наводно нережимским телевизијама, утркивати у хвалоспевима издајнику. Део прозападне опозиције са листе Србија против насиља, отворено ће подржати и у скупштини гласати за Вучићеву издају, представљајући то као једино могуће решење на добробит свих.

Други део прозападних ће ћутати, понеко ће можда и благо критиковати, у себи сеирећи што је издао Вучић па неће морати они. Лажна „државотворна десница“ ће оправдати све што Вучић, годинама, немилице, медијски и финансијски улаже у њих. Задатак им је јасан, урадиће исто оно што су, веома успешно, радили и до сада. НИШТА. Да се Власи не досете, „громогласно“ ће тражити седницу скупштине, можда ће по опробаном рецепту заказати и неки протест у функцији сигурносног вентила за смиривање незадовољства у народу, бла, бла, бла, тралала и то је то. Наставиће да крцкају паре које добијају на име преварно стечених посланичких мандата али државу, поготово Косово и Метохију, сачувати неће нити ће покушати.

После КиМ, на реду је Рио Тинто, на реду је бушење Србије на сваком месту где некој белосветској битанги падне на памет. Правилно или не, али они резонују да је „народ који се ћутећи одрекне својих сународника и светиња, заслужио је да му раде шта год им падне на памет „. Ако им све ово претходно прође, шта неће? Можда и по кућама заређају. Да насрћу на наше ћерке, жене, сестре, мајке. Зашто и не би, док ћутимо и трпимо, заслужили смо све што нам се дешава.

Резултати избора су већ предодређени, остаје само да нам их саопште 17. увече. Знају и да се народ неће много бунити. Неће јер ће на чело сваког евентуалног протеста бити гурнути они којима народ не верује. Они који су већ упропастили протесте поводом трагедије у Рибникару, Дубони, Малом Орашју или они који су подједнако успешно угасили сваки протест на тему КиМ у претходној деценији.

Додатну сигурност режиму улива и чињеница да следе празници, славе, Божић, Нова година. Ко да иде на улицу и протестује по киши или снегу кад може да гурне ноге под сто на богатој славској, празничној трпези? Јуначки преци нам се у гробовима окрећу.

Зашто све ово пишем? Окови су нам тешки, поготово медијски. Али, најгоре је што су већини окови које носе, невидљиви. Најгори непријатељ слободе је задовољан роб. Убеђен да од ропства ништа боље не постоји. Уплашен, да свог робовласника или мрвице које падну са његовог стола не изгуби.

Али, ипак верујем. Боримо се, не одустајмо од борбе за истину и правду. Јер, само док траје борба, вреди и живети – поручује Шаровић.