Прочитај ми чланак

Шарић повезан с убиством шкаљараца у Грчкој: Решетање с 29 метака; Огласио се МУП

0

Дарко Шарић се доводи у везу са организацијом убиства припадника шкаљарског клана Алана Кожара и Дамира Хоџића на Крфу, као и са неким дешавањима у Црној Гори.

Баранин Алан Кожар (43) и Ужичанин Дамир Хаџић (45), наводно блиски шкаљарском клану, немилосрдно су изрешетани са 29 метака у аутомобилу испред луксузне виле на Крфу.

Убиство се догодило када су стигли пред вилу. У возилу је пронађен песак, што указује на то да су се највероватније враћали са плаже. Очигледно је реч о заседи, коју нису очекивали. Оружје је пронађено и у вили у којој су одселе жртве – истичу Новости.

Министарство унутрашњих послова Србије издало је саопштење поводом хапшења Дарка Шарића.

У саопштењу МУП-а наводи се да је осим Шарића ухапшено још 5 особа, које се сумњиче да су чланови организоване криминалне групе.

Чланови ове криминалне групе деловали су на територији Републике Србије, Европе и Јужне Америке. За осталим члановима се интензивно трага.

Они се терете да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, тешко убиство, недозвољена производња и стављање у промет опојних дрога, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, изазивање опште опасности и злоупотреба службеног положаја.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Тужилаштву за организовани криминал.

Шарић се од децембра налази у кућном притвору.

Јаке полицијске снаге блокирале су улицу у којој се налази вила Дарка Шарића.

Како наводе „Новости“, он је осумњичен за организовање криминалне групе која је чинила најтежа кривична дела.

Према наводима Танјуга, Дарко Шарић је пребачен у СБПОК, а после тога би требало да буде пребачен у Специјални суд. На терет му се стављају и нова кривична дела, поред постојећих.

Шарић је све послове обављао са пет телефона, од чега су два била сателитска, и скај апликације, и то још у време док је био у притвору.

Са скај платформе је скинута цела комуникација, и према незваничним сазнањима, реч је о организовању неких убистава на територији Србије и Црне Горе.

Поред Шарић,а у Београду је данас ухапшен и Урош Мишић, навијач Црвене звезде. Додају да је његово хапшење повезано са хапшењем Дарка Шарића.

У току је претрес канцеларије Шарићевог адвоката Дејана Лазаревића. Он је адвокат Дарка Шарића, али и Марка Миљковића и Вељка Беливука.

Овај медиј додаје да се међу ухапшенима у акцији у којој је ухапшен Шарић налазе и припадници МУП-а, а укупно је поред њега ухапшено још 30 људи.