Прочитај ми чланак

САНДА: Речи ништа не значе, нека се председник Србије покаже на делу

0

sanda raskovic nenad zlatanovic3Председник Србије Томислав Николић је најзад проговорио о ономе што му је одавно познато, на шта Демократска странка Србије већ дуго упозорава и о чему годинама ћуте и он и председник Владе Србије: да је признавање независности Косова услов уласка Србије у Европску унију.

Томислав Николић није, наравно, рекао ништа ново. Неће бити ништа ново ни када му као одговор из Владе Србије буде стигла парола „никада нећемо признати независност Косова“.

Председник Србије је прихватио све досадашње активности Владе којима се помаже успостављање независности самопроглашене Република Косова, прихватио је Бриселски споразум, подржао гашење српских институција на КиМ и учешће Срба на изборима НАТО-мафијашке творевине…Ћутао о прогањању Срба, отимачини њихове имовине, спречавању повратка расељених…

На исти начин, сутра може да се потпише правно обавезујући споразум са Приштином, уз заклињање да то не значи признавање независности Косова.

Зато, једино ново и једино одговорно било би да председник Србије и Влада Србије заиста пођу, како Николић каже „за својим Уставом, интересима, расположењем грађана, чашћу и моралом“, а то би значило прекид евроинтеграција и споразумно успостављање нових односа са ЕУ, поништавање неуставног Бриселског споразума и свих одлука које су из њега проистекле и реафирмисање српских институција на Косову и Метохији.

(Србин.инфо, инфо служба ДСС, фото: Србин.инфо – Ненад Златановић)