Прочитај ми чланак

САНДА РАШКОВИЋ-ИВИЋ (ДСС): Увођење санкција Русији било би самоубиство Србије

0
Фото: Д. Ћирков

Фото: Д. Ћирков

Након што су прошле недеље српску политичку сцену потресале изјаве званичника поводом нових услова који из Брисела стижу Србији у вези са поглављем 35 и у вези са немачким амандманима који се односе на КиМ, српски председник Томислав Николић упитао је:

„Да ли нас то ЕУ кажњава јер нисмо увели санкције Русији?“

Готово заборављено питање санкција поново је избило у први план након ове председникове изјаве, али и након сазнања „из дипломатских извора“ једног српског листа, да ће питање односа Србије и Русије доћи на дневни ред заједно са преговарачким поглављем 31, које се односи на усклађивање спољне и безбедносне политике ЕУ и земаља кандидата за чланство у тој организацији.

Председница ДСС–а Санда Рашковић Ивић сматра да ће се од Србије у будућности тражити да потпуно окрене леђа Русији и усклади своју спољну политику са политиком ЕУ.

„Ако би Србија то урадила, то би било политичко и национално самоубиство. Окренули бисмо леђа пријатељу, држави од које имамо и политичке и економске користи. А то бисмо урадили да умилостивимо оне који су нас бомбардовали и који нам отимају део територије“, поручује Санда Рашковић Ивић.

Извор: СПУТНИК