Прочитај ми чланак

„Русофил“ Дачић: Србија у БРИКС-у? У ком свету ви живите, то су бајке!

0

Док продужена рука режима Александра Вучића - Љубинка Милинчић са српског Спутњика замајава домаћу јавност како поједини посланици траже да се Србија прикључи БРИКС-у, у стварности ситуација је, наравно, потпуно другачија.

Тако је „русофил“ Ивица Дачић, трагикомични српски шеф дипломатије, имао живописан наступ на Бледском стратешком форуму у уторак, на панелу „Западни Балкан“ (неко би рекао и да је традиционално био „под гасом“).

На питање новинарке да ли ће се Србија прикључити Шангајској организацији и да се чини да је источно оријентисана, Дачић је жестоко одбрусио:

– Да вас питам једну ствар: у ком свету ви живите?! Ви стварно верујете у то што причате и те бајке да ћемо приступити Бриксу?! Па, идите онда и слушајте те који вам причају бајке. То није реално. Србија је у Европи и ми желимо да будемо део ЕУ – рекао је Дачић.

Другим речима, слуге колонизатора Србије – Александар Вучић и Ивица Дачић остају верни својом газдама западним глобалистима. Проблем је што ће заједно са њима да потоне и Србија и српски народ.