• Почетна
  • ПОЛИТИКА
  • Борба против корупције у Србији је димна завеса за издају Космета
Прочитај ми чланак

Борба против корупције у Србији је димна завеса за издају Космета

0

Актуелна власт у Србији борбу против корупције и сензационалистичко инсистирање на њој користи као инструмент да би гурнула у задњи план и далеко ван фокуса јавног мњења низ изузетно важних процеса, питања и проблема који оптерећују савремену српску политику, преноси руска информативна агенција Рекс.

На тај начин, наводи агенција, борба против корупције се користи као својеврсна „димна завеса“, под коју се гурају сасвим у задњи план, примера ради, тешка економска питања и проблеми.

„Управо су се под плаштом те борбе појавиле оптужбе власти у Србији против Емира Кустурице о злоупотреби службеног положаја. Али одмах је потребно рећи да пре Емира Кустурице национални парк Мокра гора уопште није ни постојао“.

„Све што тамо постоји Кустурица је сам изградио практично од нуле, а тек потом је Мокра гора постала значајан српски бренд и својеврсна туристичка атракција. И у таквој ситуацији оптужити Кустурицу да је злоупотребивши службени положај проневерио неких 8.000 евра је најблаже речено неозбиљна оптужба. Али, суштина приче је у сасвим другим стварима“, преноси агенција Рекс.

Оптужбе против Кустурице изгледају крајње јадно, а оно што је још драматичније јесте чињеница да ће у данашњој Србији чак и то проћи потпуно неприметно.

Осим тога, нове власти су, наводи исти извор, успеле да у последње време ван фокуса јавног мњења практично у потпуности потисну сва питања у вези са Републиком Српском.

„И више од тога, према неким тврдњама, у Београду се, уз подршку власти Томислава Николића, Ивице Дачића и Александра Вучића, формира центар чија ће делатност у најскоријој перспективи бити усмерена на уклањање са власти председника Републике Српске Милорада Додика, и то управо под паролом борбе против корупције“, наводи се у тексту.

Истовремено, сама власт Николића, Дачића и Вучића закључује низ економских уговора са Турском, Азарбејџаном или Уједињеним Арапским Емиратима, а да се при том карактер и суштина тих договора и уговора потпуно гура у запећак.

(Срна)