Прочитај ми чланак

Русија: Вучић се сусрео са важним Путиновим човеком

0

Потпредседник Владе Александар Вучић у Санкт Петербургу разговарао са домаћинима о економској сарадњи. ”Гаспромњефт” хоће да НИС буде лидер. Сусрет са важним Путиновим човеком.

Први потпредседник Владе и министар одбране Александар Вучић разговарао је у среду у Санкт Петербургу са градоначелником Георгијем Полтавченком и генералним директором ”Гаспромњефта” Александром Дјуковом о унапређењу економске сарадње између Русије и Србије.

Према сазнањима ”Новости”, Вучић је са својим домаћинима разматрао могућност повећања руских инвестиција у нашу земљу, а неке од кључних тема биле су побољшање партнерства у енергетици, прехрамбеној индустрији, као и решавање судбине железаре у Смедереву.

Како преносе наши извори, први човек ”Гаспромњефта” Дјуков дао је Вучићу позитивне сигнале када је реч о трансформацији Нафтне индустрије Србије у енергетског лидера на Балкану и у том правцу ће се развијати даљи потези које руски енергетски гигант планира да предузме у нашем поднебљу.

Први потпредседник српске владе пренео је саговорницима и да би требало да се убрзају преговори о стратешком партнерству за смедеревску железару, пошто је најозбиљнији кандидат за тај посао ”Уралвагонзавод”.

Ова компанија из Нижњег Тагила позната је не само по производњи железничких вагона и цистерни већ са њених трака силазе и тенкови, који се продају на руском, индијском и алжирском тржишту. У 2011. години остварили су приход од око три милијарде долара.

Вучић је са Полтавченком преговарао и о извозу српских прехрамбених производа на велико тржиште петроградске области. Сусрет са првим човеком Санкт Петербурга има и посебну политичку тежину, пошто је Полтавченко један од најближих сарадника руског председника Владимира Путина.

(Новости)