Прочитај ми чланак

РУСИЈА: Бошко Обрадовић се сусрео са генералом Решетњиковим

0

RUSIJa BOSKO OBRADOVIC GENERAL RESETNJIKOV

У оквиру вишедневне посете Москви делегација Двери, на челу са Председником Бошком Обрадовићем, посетила је и седиште Руског института за стратешка истраживања (РИСИ) у Москви. Овим поводом делегацију је примио директор РИСИ-ја генерал Леонид Петрович Решетњиков, са сарадницима.

У срдачном разговору размотрене су актуелне политичке прилике у Србији, Европи и свету. Договорен је и следећи сусрет у Београду крајем октобра када ће РИСИ имати свој промотивни штанд на београдском Сајму књига.

У наставку доносимо извештај са овог састанка са сајта РИСИ-ја.

Господин Обрадовић је изабран за председника ”Двери” у јуну ове године, а до тада је Покретом управљао колективни орган. Руски институт за стратешка истраживања била је прва организација коју је Бошко Обрадовић посетио у својој првој спољнополитичкој посети.

У уводном обраћању Леонид Решетњиков, констатовао је да су Двери и ДСС, са којим су Двери у коалицији, једни од ретких доследно патриотских, православних и русофилски настројених коалиција у Србији.

„РИСИ већ дуго сарађује са Дверима и видимо да се политичка ситуација у Србији мења, али усмереност Двери ка заштити традиционалних православних и конзервативних вредности остала је непромењена. Надамо се да ће тако и остати и у будуће…“ – истакао је директор РИСИ-ја.

Бошко Обрадовић је у свом узвратном обраћању скренуо пажњу на то, што 70% становништва Србије себе сматра русофилима, али на изборима већина истих људи гласа за либерално-популистичке, ако не и за отворено антируске странке. „То је повезано с тим што Русија није довољно добро представљена у српском медијском простору, али и са тиме што се велике руске компаније у Србији понашају као прозападне, проевропске. Гледајући на те компаније као на оне које желе да Србија уђе у ЕУ, онда ти људи размишљају: ‘Ако Руси тако мисле, онда вероватно тако и треба.’ “, изјавио је г. Обрадовић.

Између РИСИ-ија и ДВЕРИ постигнут је договор о даљем заједничком раду на пољу размене информација и културној сарадњи.

Извор: РИСС.ру