Прочитај ми чланак

Ромале, ромали – СНС романса и свадба министарке Негре-Ђедовић-Хандановић

0

Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић, коју су режимски таблоиди прогласили за најлепшу и најбоље обучену чланицу Владе, поново стаје на "луди камен". Младожења је композитор новокомпоноване музике Дамир Хандановић, који се на естради пробио хитовима "Падни у мој загрљај" (Бане Мојићевић), "Двадесете газим" (Милена Ћеранић) и "Није од кармина" (Дадо Полумента). Хандановић потиче из породице која је одувек била у свету музике, па је тако његов отац Хашим Хандановић Пашко био запажени вокални интерпретатор фолк музике.

Међутим, оно што је много занимљивије јесте то да је Дамир Хандановић функционер Српске напредне странке (СНС) и да су посленици културе били прилично изненађени када је изабран, ни мање ни више, него за директора Центра београдских фестивала (ЦЕБЕФ) у чијој су надлежности Белеф, Бемус, Фест и Софест.

FOTO: Printscreen

Занимљиво је и то да је Хандановић једно време био мета режимских таблоида због блиских веза са бившим министром др Небојшом Стефановићем и контроверзним бизнисменом Александром Папићем.

Режимски таблоид Ало јавности је открио да је Хандановић у центру Београда купио луксузни стан вредности 600.000 евра и најављивао чак и истрагу због, како су навели, „сумјивог порекла толиког новца“ овог државног функционера.

Хандановић у својој биографији наводи да је завршио средњу техничку школу „Раде Кончар“ у Београду, а јавност је изненадио када је објавио да је стекао диплому Правног факултета у Новом Саду.

„По средњошколском образовању је електротехничар за термичке и расхладне уређаје, али на факултету је направио драстичан заокрет у каријери. Постао је мастер правник“, писао је дневни лист Политика о његовом образовању.

Хандановић је својевремено био музички уредник компаније „Пинк интернатионал“ и саветник главног и одговорног уредника ТВ Пинк за забавни програм.