Прочитај ми чланак

РОГОЗИН УЗДРМАО НАТО ЛОБИСТЕ У СРБИЈИ: Срамни медијски напади на Русију

0

Да је посета Дмитрија Рогозина Београду без сумње уздрмала и забринула представнике ЕУ и САД, показују и срамотне насловне стране бриселских медија у Србији.

Тако Блиц на насловној страни за 13. јануар пише о „руској шамарчини европској Србији“, а разлог је, по уредницима овог дневног листа, сусрет Рогозина са Војиславом Шешељем!?

По Блицу је „скандалозна“ и констатација руског вицепремијера да би уласком у ЕУ, Србија могла да дочека инциденте сличне оном у Келну, када су недавно емигранти сексуално нападали жене на улици.

Без мере је био и лист Данас, омиљени дневник америчке амбасаде у Београду. Под насловом „Србија уопште не планира куповину руског оружја“, лист доводи у сумњу Рогозинову изјаву о понуди наоружања Србији и „открива“ како Београд за то нема пара.

Истине ради, Рогозин је претходних дана дао неколико интервјуа, где је јасно и недвосмислено истакао да је Москва вољна да под најповољнијим условима Србију наоружа. Београду је понудио да бира наоружање, а чак је и на питање о могућности да Русија отвори војну базу на територији Србије јасно одговорио – то само од вас зависи.

Дакле, од Александра Вучуча зависи да ли ће (од како је дошао на власт) да повуче први добар потез и земљу рехабилитује руским наоружањем. Нема сумње да су данашњи новински натписи против Рогозина само почетак још агресивније медијске НАТО хајке против потенцијалног заокрета Србије ка Москви.

Извор: СРБИН.ИНФО – Алексеј Димитријевић