• Почетна
  • ПОЛИТИКА
  • РИК: Гласање на КиМ на 90 бирачких места, пребројавање гласова у Врању и Рашкој
Прочитај ми чланак

РИК: Гласање на КиМ на 90 бирачких места, пребројавање гласова у Врању и Рашкој

0

izbori-glasanje

Београд – На Косову ће се на ванредним парламенарним изборима за Скупштину Србије, гласати као и 2012. на 90 бирачких места, изјавио је председник РИК Дејан Ђурђевић.

Када се заврши гласање, запечаћене кутије ће уз асистенцију представника ОЕБС-а бити пренете у Врање и Рашку где ће се вршити пребројавање, рекао је Ђурђевић агенцији Бета.

Гласаће се на 90 бирачких места у 17 општина у свих пет управних округа – Пећком, Призренском, Косовском, Косовско-митровачком и Косовско-поморавском. 

У Службеном гласнику објављено је допунско решење о одређивању бирачких места на територији Аутономне покрајине Косово и Метохија за гласање на изборима за народне посланике Народне скупштине, расписаним за 16. март, у коме су прецизирана места на којима ће грађани гласати. 

Такође у Службеном гласнику објављено је и Упутство за спровођење гласања на изборима на територији АП Косово и Метохија … као на неотуђивом делу Републике Србије, у ситуацији где без сарадње са мисијом ОЕБС-а није могуће гарантовати безбедно спровођење изборног поступка. 

Бирачки одбор ће, према речима Ђурђевића чинити три члана. 

Бирачки одбор се именује на предлог посланичких група у Народној скупштини, сразмерно њиховој заступљености у парламенту на дан расписивања избора.

(Бета)