Прочитај ми чланак

Ријалити за граЏанисте: Вучићев Симо вређао Вучићевог Лајчака и то пред Вучићем!

0

Специјални представник Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак, који не крије одушевљење Вучићем, данас се по ко зна који пут састао са председником Србије и док је напуштао зграду Председништва Србије, вређао га је Вучићев најгласнији бот Симо Спасић и то испред Вучића.

– НАТО фашисто, Косово није држава – викао је бивши председник Удружења породица киднапованих, убијених и несталих са простора Косова Симо Спасић док је Вучић испраћао Лајчака испред зграде Председништва.

У једном тренутку се Вучић окренуо ка Спасићу и показивао руком у његовом правцу док је говорио са Лајчаком.

Иначе, Лајчак је раније навео да се са Вучићем имао „садржајан“ разговор, а између осталог, говорили су и о следећем састанку у оквиру дијалога Београда и Приштине у септембру.

– Садржајан разговор са председником Србије Александром Вучићем у Београду о следећем састанку на високом нивоу у септембру, напорима за смањење тензија и новим локалним изборима на северу Косова, као и о примени свих споразума постигнутих у оквиру дијалога – написао је Лајчак на друштвеној мрежи Икс, некадашњем Твитеру.

Подсетимо, Мирослав Лајчак је раније у понедељак разговарао са премијером Косова Аљбином Куртијем у оквиру Бледског стратешког форума.

Иако су се режимски и тзв. независни медији силно трудили да изрекламирају ову представу у режији Вучића, многи читаоци су ипак приметили да је ово само снимљен кадар за „потребе Дневника“ у коме ће Вучића због Симе мегафона да прикажу као противника НАТО пакта и независног Косова, док истовремено лагано потписује и предаје јужну српску покрајину. А, у политици се само потписи рачунају, не ботови са мегафоном.