Прочитај ми чланак

РЕЗУЛТАТИ ЛОКАЛНИХ ИЗБОРА: Победа СНС-а; Двери самостално у Костолцу 8%

0

У недељу, 24. 12. 2017., одржани су локални избори у 5 општина у Србији: Костолац, Неготин, Пећинци, Мионица и Прешево.

И на овим локалним изборима забележене су низ неправилности које углавном своде на застрашивање гласача и куповину гласова од стране Напредне странке – више о свему прочитајте овде: ВУЧИЋ ЗАДОВОЉАН: Након низа изборних неправилности победа СНС на локалним изборима

Ово су резултати гласања који су саопштени око 22:30 у пет општина у којима су избори одржани.

Костолац

У Костолцу, где је остало да се изброје гласови још на једном бирачком месту, СНС је освојила 62,51 одсто гласова, ДС 11,95, група грађана „Искорак“ је 9,43 одсто гласова,  Двери око 8% и листа Милан Кркобабић нешто изнад 5%.

Пећинци

Према подацима напредњака, СНС је у Пећинцима, где је изашао заједно са СПС, освојио 77,71 одсто гласова од укупног броја предатих гласова.

Напредњаци ће у Пећинцима имати 28 одборника, док ће коалиција ДС-ЛСВ, која је освојила 8,2 одсто гласова, имати два мандата.

Мионица

Победу напредњаци су остварили и у Мионици пошто је за њих гласало 65,33 одсто од укупног броја предатих гласова.

У тој општини другопласирана је листа СПС-СРС-ЈС која је освојила 15,56 одсто гласова, а трећепласирана је ДС са 13,61 одсто.

На основу ових резултата, СНС ће имати 28 одборника, СПС-СРС-ЈС 6 и ДС 5.

Неготин

У Неготину листа СНС-СПС добила је 70,53 одсто гласова, а ДС 19 одсто гласова. Група грађана „Неготин без корупције“ 4 одсто и Уједињена сељачка странка 3,78 одсто.

 

Прешево

Подаци из Прешева још увек се прикупљају због велике излазности, и још увек није познато да ли ће јединствена српска листа прећи цензус.

ДВЕРИ

Након сазнања да је на локалним изборима у Костолцу изборна листа Двери ушла у тамошњу скупштину ова странка је издала саопштење којег преносимо у целости:

„На данашњим локалним изборима у Костолцу Двери су оствариле одличан резултат освојивши 8% гласова.

Резултат од 8% у Костолцу доказ је раста и јачања Двери на свим нивоима.

Двери су постале значајан фактор у Костолцу, а такав сценарио ће се пресликати и на београдске и евентуалне парламентарне изборе.

Упркос бруталној негативној кампањи против Двери, грађани у нама препознају позитивну енергију и бескомромисну жељу да се ствари мењају набоље како на локалном, тако и на републичком нивоу.

Костолчани су у Дверима добили политичку организацију коју чине људи вођени часним намерама, а која ће у блиској будућности бити спремна да преузме власт у Костолцу.

Хвала грађанима Костолца на великој подршци, уз уверење да се нико ко је гласао за Српски покрет Двери, неће због тога покајати.

Информативна служба Српског покрета Двери”