Прочитај ми чланак

Режим ухапсио претученог активисту Српске радикалне странке Петра Вујасиновића

0

Pretuceni radikal

Српска радикална странка обавештава јавност да је полиција ухапсила претученог активисту Српске радикалне странке Петра Вујасиновића.

Наиме,  након пребијања дугогодишњег члана Српске радикалне странке Петра Вујасиновића од стране председника МО СНС Јабука Жике Митровића и његовог сина, председника омладине СНС Ненада Митровића,  Александар Вучић још једном кренуо у кампању ширења лажи и обмањивања грађана Србије изношењем неистине да је „група чланова Српске радикалне странке провоцирала напредњаке и претила Вучићу“.

Истина је да је Петар Вујасиновић у тренутку када је нападнут био сам. Истина је да Петар Вујасиновић има 68 година док су нападачи на њега, отац Жика и син Ненад  Митровић имају 53 односно 27 година. Истина је да нико нормалан не може поверовати да је старац од скоро седамдесет година напао и тешко физички повредио два човека у пуној снази. Истина је да је полиција око 15 сати уместо нападача ухапсила жртву.

Истина је да Александар Вучић на све могуће начине покушава да пажњу јавности скрене са издаје Косова и Метохије.

Међутим, знајући да слика говори више од хиљаду речи, позивамо све медије да објаве слику претученог Петра Вујасиновића као и слике његових нападача како би грађани Србије сами проценили ко је жртва а ко насилник!

СНС: Нападнути председник локалног одбора СНС Жика Митровић и председник омладине у Јабуци Ненад Митровић

Српска напредна странка саопштила је раније данас да је у Јабуци, где су активисти те странке прикупљали потписе грађана против Предлога декларације о Војводини, физички нападнут председник МО СНС Јабука Жика Митровић и председник омладине Ненад Митровић.

Како се наводи у саопштењу, до инцидента је дошло када је група чланова СРС „провоцирала напредњаке, говорећи да ће Вучићу да ишчупају гркљан, а онда и њима“.

После претњи, додаје се, нападнути су председник локалног одбора СНС Жика Митровић и председник омладине у Јабуци Ненад Митровић.

„Тешко повређени Ненад Митровић, са фрактуром лобање, хитно је примљен у Ургентни центар у Београду, док је Жика Митровић, са повредом бутног мишића, задржан у болници у Панчеву“, наводи се у саопштењу.

Напредњаци наводе да је то још један напад на њих након јучерашњих претњи упућених председнику СНС и првом потпредседнику владе Александру Вучићу због парафирања споразума о Косову.

„Данашњи немили догађај је трагичан биланс срамне, насилничке и вулгарне кампање радикала и јасно показује ко су, и какви су људи који нападају СНС и њеног председника Вучића. Српски напредњаци поручују да ни физичко насиље, нити било какав облик претњи, нису метод политичке борбе, и да неће Србију довести у ред нормалних, уређених држава“, наводи се у саопштењу СНС.