Прочитај ми чланак

РЕЖИМ СЕ ПЛАШИ САРАДЊЕ ДВЕРИ-ДЈБ и жели да заустави њихов излазак на БГД изборе

0

Према инсајдерским информацијама из Градске изборне комисије, владајући режим тражи начин како да спречи проглашење изборне листе ДОСТА ЈЕ БИЛО И ДВЕРИ - ДА ОВИ ОДУ, А ДА СЕ ОНИ НЕ ВРАТЕ на градским изборима у Београду. Пошто је због неочекиване техничке коалиције власт у паници да им можемо покварити унапред направљене шеме и комбинације унутар власти и са делом опозиције – грозничаво ових дана разматрају начине како да оборе нашу изборну листу.

Не зна се шта им више смета: да ли што је то предизборна сарадња ДВЕРИ и ДОСТА ЈЕ БИЛО као две најјаче опозиционе посланичке групе у Народној скупштини, или због слогана „Да ови оду, а да се они не вратеˮ, који очито погађа у суштину београдских избора.

Нема тог начина којим Градска изборна комисија може правилно и законито да спречи сагласност политичких воља покрета ДВЕРИ и ДОСТА ЈЕ БИЛО да се нађу на заједничкој изборној листи.

Ако дође до таквог незаконитог покушаја враћања или обарања наше изборне листе, унапред упозоравамо Градску изборну комисију да то неће проћи и да немају право да забране заједнички наступ ДВЕРИ и ДОСТА ЈЕ БИЛО на локалним изборима.

Надамо се да се, без обзира на то колико им реметимо унапред договорене планове за београдске изборе, властодршци неће одлучити на овакво неуставно, незаконито и недемократско деловање. Ово посебно треба да поведу рачуна с обзиром да су већ поступили незаконито када су дозволили да изборна листа СНС носи име председника државе, што је својеврсни скандал.

Надамо да ће исти закон важити за све, уместо да  власт буде свемогућа, док се најјача изборна листа праве опозиције доводи у питање.

Напомињемо да је нашу изборну листу подржао и велики број Београђана са правом гласа, па би њено обарање или слично осујећење представљало опасан преседан политичког насиља над грађанима. Против тога се сви морамо борити.

С обзиром да данас предајемо нашу заједничку изборну листу ДОСТА ЈЕ БИЛО И ДВЕРИ – ДА ОВИ ОДУ, А ДА СЕ ОНИ НЕ ВРАТЕ, позивамо медије и јавност да пропрате рад Градске изборне комисије по овом питању.

Ного: Писање Информера се просто не коментарише „

Није тачно да сам разочаран одлуком Покрета Двери да на београдске одборе идемо у коалицији са Покретом Доста је било Саше Радуловића и да намеравам да напустим странку. То су ноторне глупости које пласира Информер. Писање Информера се просто не коментарише, јер Информер је увек Информер“, каже за Данас Срђан Ного, негирајући тако да попут неколико чланова Политичког савета Двери има намеру да напусти странку, чији је председник београдског одбора.