Прочитај ми чланак

Режим народу „надувао“ рачуне за Инфостан, а новац дао подобним медијима?

0

Шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда и потпредседник Народне странке Никола Јовановић изјавио је данас да ће се на сутрашњој седници Скупштине Београда видети размере пљачке над Београђанима, који плаћају „надуване рачуне“ за комуналије.

„Само два комунална предузећа, и то она која би требало да буду непрофитна и највише на услузи грађанима, ’Инфостан’ и ’Градска чистоћа’, пројектују пословну добит у 2020. години од око два милиона евра“, рекао је Јовановић на трибини Савеза за Србију одржаној у београдском насељу Жарково.

Јовановић је прецизирао да су извор те добити „искључиво пренадувани рачуни за грађане“, што је неприхватљиво, неморално и незаконито.

Шеф одборничке групе СЗС је истакао да Инфостан за пет милиона динара купује време у медијима, што ће очигледно бити још један од извора финансирања подобних медија за рачун владајуће партије.
„Притом, директор ’Инфостана’ Страхиња Даниловић је јуришник СНС-а без искуства у пословном свету и са дипломом приватног факултета. Зато обећавамо Београђанима да ће након смене власти градска управа бити департизована и да ће секретаријате и јавна предузећа водити професионалци и људи који воле Београд“, рекао је Јовановић.

Јовановић је изразио захвалност телевизији Н1 јер је „одбранила заштићено подручје Бељарица од сулуде идеје да на тој локалцији буде изграђена нова лука“.

„Град би требало хитно да врати на дневни ред одлуку о трајној заштити Бељарице као предела изузетних одлика, јер је материјал за такву одлуку одавно спреман“, рекао је Јовановић.