Прочитај ми чланак

Ратни злочинац Тачи се „заљубио” у Дачићеву сарадницу!

0

(Курир, Србин.инфо)
Хашиму Тачију усред тешких преговора у Бриселу за око запала Тијана Василијевић Дамјановић, преводилац српског премијера Ивице Дачића.

Изгубљен у преводу.
Упркос тежини и озбиљности преговора српског премијера Ивице Дачића и Хашима Тачија у Бриселу под контролом високе представнице ЕУ Кетрин Ештон, састанак је, изгледа,  на срамоту српских преговарача,протекао у одличној атмосфери.

Бар што се тиче Тачија, који је одлепио за Тијаном Василијевић Дамјановић, преводиоцем премијера Дачића.  О томе сведоче фотографије са четворочасовног састанка, током којег Тачи није скидао поглед са даме у црвеном сакоу, која је седела тик уз Дачића.

Док је српски премијер био концентрисан на тему, Тачи је пажњу усмерио ка Дачићевој сарадници и све време се заљубљено смешкао.

Међутим, Тијана, дипломирани филолог скандинавских језика, која је и перфектан преводилац за енглески језик, удата је и није показала симпатије према Тачију, већ дубоки презир.

– Посао преводиоца премијера и министра унутрашњих послова изузетно је одговоран, али, признајем, и занимљив. У мају 2009. запослила сам се у кабинету министра и већ од првог дана почела да преводим.  – изјавила је раније Тијана и признала да је најодвратније у њеној каријери преводиоца био сусрет с Хашимом Тачијем у Бриселу.

– Имала сам заиста осећај велике одговорности, као и дозу нелагодне треме, помешану са страхом, попут оне пред неки важан испит, закључила је Тијана Василијевић Дамјановић.

Хашим Тачи је, иначе, ожењен Лумнијом и има сина.