Прочитај ми чланак

Ратко Ристић: Недопустиво да у 21. веку 30.000 грађана Железника нема Дом здравља

0

Кандидат Националног окупљања за градоначелника Београда професор доктор Ратко Ристић обишао је Чукарицу и у непосредном разговору са грађанима разговарао о проблемима који муче грађане ове многољудне београдске општине. Професор Ристић је обавештен да народ Чукарице дели муке својих суграђана из осталих београдских општина као што су проблеми са градским саобраћајем, загађење као и дотрајала инфраструктура.

Међутим оно што је изазвало поптуну неверицу код професора Ристића је био податак да Дом Здравља “Др Симо Милошевић” у Железнику не ради више од годину дана године као и да је рок за завршетак радова прошао 10. новембра. Професор Ристић се моментално запутио до дома здравља у Железнику како би се сам уверио у стварно стање радова. 

Дубоко револтиран неодговорним односом општинских власти према становницима Железника професор Ристић је изјавио да је недопустиво да у 21. веку  30.000 људи нема приступ примарној здравственој заштити. Професор Ристић је нагласио да ће хитно завршавање радова, али и претварање месне заједнице у импровизовану амбуланту до завршетка радова бити на врху листе приоритета у првим недељама његовог мандата.

Ванредни републички и локални избори, који се одржавају у више градова и општина, укључујући и главни град, Београд, расписани су за 17. децембар ове године, а у њима Српски покрет Двери и Српска странка Заветници учествују на изборној листи „Национално окупљање – државотворна снага”, под редним бројем 4.