Прочитај ми чланак

Рат уживо Томислава Николића и Зоране Михајловић

0

tomislav-nikolic-zorana-mihajlovic

Рат председника државе и министарке енергетике се наставља. Николић је рекао да она “нема мере у критикама његовог саветника”, а она одговара да не дели људе на оне у кабинету и ван њега.

У комуникацији Томислава Николића и Зоране Михајловић већ дуже време не функционише све најбоље. Последњу изјаву Николића да је “прешла меру” критикујући његове саветнике, министарка је прокоментарисала кратко, речима да такве поделе не прави.

– Немам коментар на изјаве господина Томислава Николића, а људе не делим на оне у кабинету председника и ван њега, као ни на оне у странци и ван странке – рекла је Михајловићева за “Блиц”.

Николић је у једном од новогодишњих интервјуа рекао да је Михајловићева у критикама прешла меру.

– Могао бих да вам набрајам људе са којима је Зорана у сукобу – од Владе до странке. То приписујем њеној нарави. Она хоће да каже када јој се неко не свиђа. То је њен стил. У свему треба имати меру, а преко мере су коментари о томе ко треба да буде мој саветник – јасан је био Николић.

Он је нагласио да не жели да напада министарку јер би напад на њу у овом тренутку био напад на странку.

– Не може Зорана да не напада никога у странци, а да у кабинету председника напада људе из странке. Јер сви моји саветници су чланови Главног одбора СНС.

Ово је само последње препуцавање Николића и Михајловићеве. Чини се да је све почело раније, а кулминирало приликом церемоније отварања “Јужног тока” на коју министарка енергетике, иако јој је то ресор, није била одмах позвана. Тек након писања медија позив је стигао, али само да присуствује, не и да говори. Иако се не изјашњавају на тај начин, јасно је да је Николић проруски човек, док су Михајловићеву чак оптуживали да угрожава енергетски споразум и “Јужни ток”.

Када је говорила о томе да један члан Владе ради против државних интереса када путује у иностранство и да тамо препоручује компанију свог пријатеља, већина је у тој изјави препознала још једног “русофила” – Милана Бачевића, министра рударства и таста Николићевог сина.

Кап која је препунила чашу и наљутила Николића јесу критике на рачун његовог саветника Оливера Антића. Након што је објављена информација да се у затвору видео са некадашњим шефом ДБ Радетом Марковићем и обећао му да ће га председник помиловати, као и након спекулација да је Антић уговорио састанак Владимира Цвијана са Мирославом Мишковићем, он је поднео оставку на функције у СНС. Ипак, по мишљењу потпредседнице напредњака, “штета што је Оливер Антић и даље саветник председника”.

– Томислав Николић је створио СНС и отац је странке којој припадам, али ако се неко, па макар то био и саветник председника који је за мене и даље саветник оца странке, односи лоше према странци и њеном председнику Александру Вучићу, онда имам право на своје мишљење – изјавила је Михајловићева недавно.

Како је говорила министарка

22. новембар 2013. Михајловићева тек после писања медија добија позив да присуствује отварању „Јужног тока“. Позиве слало Председништво Србије.

24. новембар 2013. „Један члан Владе на скуповима у иностранству говори супротно од државне политике.“ (спекулише се да је мислила на Милана Бачевића).

25. децембар 2013. „Штета што је Оливер Антић и даље саветник председника Србије.

Ивана Мастиловић Јаснић

(Блиц)