Прочитај ми чланак

Расписан тендер од 1,8 милиона евра за табле у превозу за информисање путника о…

0

Секретаријат за јавни превоз Градске управе Београда расписао је тендер за информисање корисника јавног превоза (о променама у систему наплате) путем оглашавања у унутрашњости возила јавног превоза. Процењена вредност набавке је 210 милиона динара (1,8 милиона евра), а посао ће се извршавати сукцесивно, у периоду од 12 месеци.

У спецификацији набавке се наводи да увођењем новог система наплате јавног превоза корисници јавног превоза нису довољно обавештени о информацијама везаним за систем карата у јавном превозу, подручје примене (границе зона, релације), врсте возних исправа, начин њиховог коришћења, контролу путника, систем наплате.

Циљ набавке је да се путем информисања корисници упознају о свим променама у оквиру новог система наплате превоза, да се повећа поверење грађана и повећа приход од продаје карата како би јавни превоз у Београду постао „квалитетнији и бољи, репрезентативан и препознатљив“.

Посао ће подразумевату израду визуелних решења за оглашавања (статична и анимирана), као и оглашавање на рекламним површинама путем плаката, просветљених паноа, дигиталних дисплеја, а у унутрашњости свих типова возила јавног превоза са порукама корисницима јавног превоза у Београду.

Наручилац (Секретаријат) ће са изабраним понуђачем закључити оквирни споразум на 12 месеци, у којем ће се утврдити услови под којима ће се закључивати појединачни уговори о јавној набавци.

Стварна количина ће се реализовати у складу са стварним потребама Секретаријта за јавни превоз, према јединичним ценама из понуде извршиоца, а највише до процењене вредности јавне набавке, преноси Нова економија.

„Јединична цена оглашавања по возилу на месечном нивоу обухвата услугу штампе и монтаже, израду визуалног решења, припрему за одређени формат, закуп рекламних површина која се налазе у возилима, а нису у власништву превозника већ су постављена од стране трећих лица на основу уговора о закупу и њихово одржавање“, пише у спецификацији.

Рок за подношење понуда је 3. јул.

Привредни субјект између осталог, мора да докаже да има „искуство потребно у погледу раније извршених уговора“, пише у „опису критеријума за квалитативни избор привредног субјекта“ (документ који је део тендерске документације).

Тај услов подразумева да је понуђач током периода од три последње године (пре истека рока за подношење понуда), реализовао услуге у унутрашњости возила јавног превоза: оглашавање на рекламним површинама путем плаката, просветљених паноа, дигиталних дисплеја, а у унутрашњости свих типова возила јавног превоза (трамвај КТ4, трамвај ЦАФ, тролејбус соло, аутобус соло, аутобус зглобни) и у вредности од минимум 75 милиона динара без ПДВ-а.

Подсетимо, ЈКП „Наплата превозне услуге Београд“ изабрала је недавно фирму „Алма qуаттро“ за информисање корисника јавног превоза на стајалиштима.

Како се види на Порталу јавних набавки, са том фирмом је закључен оквирни споразум чија је процењена вредност око 55 милиона динара.

Услуге које ће фирма „Алма qуаттро“ да пружа новом београдском предузећу обухватају оглашавање на мрежи ситилајта у оквиру аутобуских стајалишта јавног градског превоза, на самостојећим ситилајтовима, као и на заштитним стакленим површинама у оквиру стајалишта јавног градског превоза у Београду.

„Понуђач је дужан да за потребе наручиоца (ЈКП „Наплата превозне услуге Београд“) организује закуп, штампу и монтажу рекламних плаката за ситилајте, као и самолепљивих фолија са визуелним решењима за оглашавање на рекламним површинама типа ситилајт које се налазе у оквиру стајалишта јавног градског превоза или су самостојећи, као и на заштитним стакленим површинама у оквиру стајалишта јавног градског превоза, са порукама корисницима јавног превоза у Београду“, пише у техничкој спецификацији.

Град Београд је крајем маја и званично једнострано раскинуо уговор са компанијом Кенткарт која је до тада обављала посао наплате превоза у београдским аутобусима.

Градоначелник Београда Александар Шапић је недавно представио нови систем наплате карата. Карте у превозу у Београду ће се у будуће куповати СМС поруком са посебним текстом, који се шаље на број 9011, а на одређеним локацијама у Граду може да се купи и папирна карта.

Шапић је најавио и да ће до краја јуна почети да функционише апликација за мобилне телефоне путем које ће се и плаћати карта и добијати информација о позицији возила које им је потребно.