Прочитај ми чланак

Распад ДС: Петровић формирао посланички клуб са шест чланова!

0

БЕОГРАД – Посланик Душан Петровић, који је недавно искључен из Демократске странке (ДС), формирао је нови посланички клуб у Скупштини Србије који ће се звати „Заједно за Србију“, а имаће шест чланова! Захтев за формирање новог посланичког клуба предат је данас поподне, рекла је агенцији Бета секретарка Скупштине Србије Јана Љубичић.

Петровић ће бити шеф те посланичке групе, а његова заменица биће Сања Чековић. Та посланичка група, 14 по реду у парламенту, чиниће и Небојша Зеленовић, Бошко Ристић, Миодраг Ђидић и Милован Марковић.

Чланови нове посланичке групе „Заједно за Србију“ одржаће сутра у парламенту конференцију за новинаре. Посланица Сања Чековић изјавила је раније данас да ће бивши функционер ДС-а Душан Петровић, после објављивања имена своје посланичке групе и њених чланова, покренути иницијативу за оснивање странке.

Она је из изворног Српског покрета обнове, а у садашњи скупштински сазив изабрана је на листи ДС-а. Небојша Зеленовић, Бошко Ристић, Миодраг Ђидовић и Милован Марковић били су посланици ДС-а. Чековићева је изразила наду да ће им се придружити „нови људи који нису политички истрошени“. Душан Петровић је 31. јануара искључен из ДС-а јер није хтео да врати посланички мандат, што је од свих бивших министара тражио ДС.

 

(Бета)