Прочитај ми чланак

Расим Љајић: Не морам да будем у Влади ако је цена подршка Милошевићу

0

Београд -- Потпредседник владе и министар трговине Расим Љајић изјавио је да није имао никакву намеру да полемише са потпредседником владе Ивицом Дачићем.

Фото: Бета

Фото: Бета

Љајић је рекао да су он и његова странка само изнели свој став о подизању споменика Слободану Милошевићу.

„Ми смо се само успротивили иницијативи да се Милошевиц рехабилитује. Борио сам се против Слободана Милошевица и био сам цлан ДОС-а. Колико год да сам допринео његовом паду, на то сам веома поносан. Ја не морам да будем у влади ако је цена подршка Милошевицу“, рекао је Љајић за „Блиц“ поводом данашње Дачићеве изјаве.

Говореци о Слободану Милошевицу, Дачић је данас на конференцији за новинаре критиковао Вука Драшковица и Расима Љајица, који су се претходних дана успротивили иницијативи СПС-а да се бившем председнику Србије подигне споменик.

„Странка Расима Љајића говори против мене, а сви се они крију иза Вучића“, оценио је Дачић.

Према његовим речима, то би било исто као када би обновио захтев за смену Љајића јер је, како је Дачић истакао, у читуљи Алији Изетбеговићу наописао „драги председниче“. „Мој председник је барем био Милошевић“, додао је Дачић.

„Изјавом да сам против подизања споменика Милошевицу нисам хтео да полемишем са Ивицом Дацицем. Ако је то њега погодило, мени је жао. Он се њега оцигледно није одрекао, па ме сада прицом о цитуљи Алији Изетбеговицу, која је одавно позната, примитивно напада“, каже Љајић.

Љајић каже да је поновно отварање прице о цитуљи Алији Изетбеговицу „низак ударац Даћића“и да сви знају сви знају како је објављена та цитуља и да је он није писао.

„Чим је изашла, ја сам се оградио од текста који је стајао у њој. Нисам ја написао „драги председнице“, вец мој пријатељ из „Аваза“, који је само преписао суседну цитуљу“, објашњава Љајић.

Он подсеца да је у СДА Алије Изетбеговица био до поцетка деведесетих.

„Био сам тамо док је та странка постојала на територији целе Југославије, а када се СФРЈ распала, изашао сам из ње“, навео је Љајић.