Прочитај ми чланак

Ранко “Кривомозгић“: Не бојим се свештеника СПЦ

0

Председник Скупштине Црне Горе Ранко Кривокапић изјавио је данас да неће поднети кривичну пријаву против барског пароха Митрополије црногорско- приморске Јована Пламенца, јер се, како је навео, не боји људи у мантијама.

Пламенац је, у отвореном писму, поручио Кривокапићу да ће, ако још једном помене цркву на Румији, скинути мантију и да ће, како је саопштио, председник црногорског парламента добити оно што одавно заслужује.

Председник Скупштине Црне Горе претходно је казао да црква на Румији мора бити уклоњена, јер удара у темељне вредности те државе. Кривокапић је данас новинарима рекао да се не плаши црквених лица.

„Припадам оном делу Црне Горе који се није плашио људи у мантијама ни када су били на тенковима“, навео је он.

Кривокапић је рекао да неће подносити кривичну пријаву против барског пароха, јер, како је казао, постоје друге казне које су много блаже, а које треба да служе као опомена.

Он је истакао да су представници Митрополије црногорско-приморске на примеру митрополита Амфилохија видели да постоје казне које, иако нису тешке, показују да прекршајно дело постоји.

Прекршајни суд у Подгорици недавно је изрекао судску опомену митрополиту Амфилохију због говора мржње, како су протумачене његове речи да проклиње сваког ко нареди уклањање цркве са Румије.

 

(Танјуг)