Прочитај ми чланак

Рађа ли се потпуно нова политичка опција?

0

Покрет „Да се струка пита“ објављује да је у току велико независно истраживање јавног мњења на значајном узорку испитаника, са жељом да установи капацитет досадашњих политичких актера пред предстојеће изборе.

Задатак истраживања је да утврди полазне рејтинге будућих председничких кандидата из реда лица која се већ помињу у јавности, да се измери рејтинг постојећих опозиционих блокова који су јавности већ познати и политичких блокова чија се окупљања очекују.

Најважнији циљ истраживања је да се испита колико заправо у јавности има места за нова лица у политици, за политички блок који окупља људе који никада нису били у политици или су били у политици а успели су да сачувају своју „обичност“.

Истраживање би требало да покаже и колико има места да народ поведу искусни, опредмећени људи, са трагом иза себе у очима бирача, које окупља овај покрет.

Уколико резултати истраживања буду упућивали на позитивне одговоре у односу на постављена питања, може се очекивати рађање треће опције коју до сада у политици Србије нисмо видели.

Председник покрета Д2СП Владимир Ковачевић најавио је објављивање резултата истраживања на конференцији за медије крајем наредне седмице.