Прочитај ми чланак

„Није важно колика је динарска плата или пензија, већ шта се за њу може купити“

0

Никакво повећање пензија нити минималца не могу да сустигну инфлаторни ток. Председник Србије је најавио, а министар финансија потврдио, повећање минималца на 40 хиљада динара и повећање пензија од 1. новембра.

Није важно колика је минимална плата или пензија, већ шта се за њу може купити. Сведоци смо заправо да куповна моћ свих динарских примања суштински за грађане значи све мање.
Стално бежимо од најважнијег проблема а то је:

1. Стагфлација,

2. Економска немоћ,

3. Мала домаћа индустријска производња,

4. Неприхватљиво велик увоз.

Прво морамо да се сетом економских мера одупремо инфлаторном току и набројаним проблемима и вратимо домаћим инвеститорима. Све оно што се увози, а може се заменити, морамо супституисати производњом домаћих производа.

Повећање минималца тек на крају долази и то на начин што ћете доприносе и порезе на терет послодаваца за исплату плата радницима са 60 одсто смањити на 50 одсто. Са вишом обрачунском основицом за минималац, држави ће остати готово иста средства као и по предходној вишој обрачунској стопи, а послодавци ће платити исту своту новца својим радницима само поштеније распоређену.

Тим људи Нове странке – Да се струка пита има јасан план како ће државу, када нам грађани укажу поверење, довести до достојанственог живота који толико дуго чекамо.