Прочитај ми чланак

Радикали: Забранити прозападне владине организације у СРБ и изложбу о Сребреници

0

Члан Централне отаџбинске управе Српске радикалне странке (СРС) Зоран Борјан позвао је данас власт у Србији да обустави изложбу која се бави догадјајима у Сребреници и оценио да је циљ те манифестације да "шири лажи о некаквом геноциду".

„Срамота је да се било где у Србији, а камоли у центру нашег главног града, одржавају овакве и сличне манифестације. Организатор је Иницијатива младих за лјудска права, која је позната по томе да мрзи све што је српско. Уколико власт Александра Вучића није спремна да јавности у Србији и целом свету каже да се у Сребреници није десио геноцид, ми српски радикали смо увек спремни на то и ову прилику користимо да то поновимо“, навео је Борјан на конференцији за новинаре.

Борјан је подсетио да је СРС већ предложила да се по кривичном законику гони свако ко тврди да се у Сребреници десио геноцид.

„Ми се такође залажемо за укидање свих невладиних организација које имају рад као ова Иницијатива младих за људска права, зато што је свима јасно да је то продужена рука страних агентура са Запада и они су нашироко финансирани из тих земалја“, додао је он.

Борјан је критиковао то што нико не помиње страдање Срба у Подрињу и око Сребренице и оценио да је српски народ највећа жртва ратова деведесетих година.