Прочитај ми чланак

Радикали: Избори у Црној Гори судбоносни, доћи ће крај Милу и антисрпском режиму

0

Заменик председника Српске радикалне странке (СРС) Александар Шешељ изјавио је данас, у четвртак 27 августа да су парламентарни избори који се у недељу одржавају у Црној Гори "судбоносни".

Он је проценио да ће тада „доћи крај једном режиму који је на власти у Црној Гори већ 32 године, а који одржава своју власт искључиво на антисрпској мржњи и на прогону свега српског из ЦГ“.

Шешељ је на конференцији за новинаре у Београду позвао „све грађане у Црној Гори, свих националности, да подрже листу ‘За будућност ЦГ и подрже уједињену опозицију“.

Шешељ је позвао и све политичке странке у Србији „да изразе јединство у том ставу и да позову све грађане ЦГ да гласају за листу ‘За будућност ЦГ’ „.

„Ми имамо искуства с влашћу Мила Дјукановића, видели смо на шта је тај режим спреман, видели смо отпор градјана у Црној Гори на покушај да се отме имовина СПЦ“, рекао је он.

„Тога су свесни сви градјани Србије и то је питање око којег у Србији мора бити постигнут консензус свих политичких партија“, рекао је Шешељ.

Шешељ је на питање о томе „да ли постоји безбедносни ризик поводом одржавања избора у Црној Гори“ одговорио да се „треба уздржавати било каквих провокација“.

„Очигледно огромна већина народа у Црној Гори не подржава Мила Ђукановића. Тај народ ће на парламентарним изборима подржати уједињену опозицију, заједно са свим партијама које чине ту коалицију“, рекао је Шешељ.

Рекaо је да не смеју да се понове догађаји из 2016. године „када је дошло до измишљеног државног удара и једне медијске кампање у изборном дану ЦГ“.

„Србија не сме у томе да учествује. Србија треба да се сврста уз наш народ у Црној Гори, а не да буде по страни, или да потврђује такве најаве представника званичне Подгорице“, казао је Шешељ.

Постоје поступци који указују на удаљавање Србије од Русије. Србија да повуче подршку Декларацији о изборима у Белорусији и извини се Минску

Заменик председника Српске радикалне странке (СРС) Александар Шешељ изјавио је данас да сврставање Србије уз ЕУ, подршком Декларацији о изборима у Белорусији, даје назнаке да је Србија почела да се удаљава од Русије.

Шешељ је на конференцији за новинаре у просторијама странке, одговарајући на питање, рекао да „постоје поступци који би указивали на то да је дошло до извесног удаљавања Србије од Русије“, као и да је „скандалозно“ да јавност буде обавештена о подршци Декларацији о изборима у Белорусији „изјавама америчког амбасадора“.

„Ми мислимо да је то промашена спољна политика. Ми треба да водимо рачуна о изградњи што је могуће бољих односа са свим нашим савезницима“, казао је Шешељ додајући да у савезнике убраја земље које су уз Србију „у очувању њеног територијалног интегритета и суверенитета“.

Шешељ је одоварајући на питање рекао и да сматра да најаве које се појављују у јавности да ће се говорити о положају Републике Српске у оквиру преговора о Косову и Метохији „представљају козметички потез“.

„Знамо да један од захтева на будућем путу Србије према европским интеграцијама је свакако сарадња и рад на ликвидацији Републике Српске и стварању унитарне Босне И Херцеговине. То је нешто што представници западних земаља ни не крију. Више пута су најавили ревизију Дејтонског споразума. То је нешто чему би Србија требала да се супротстави“, рекао је Шешељ.

Шешељ је додао да „не верује да постоји озбиљан план да се такво питање повеже са питањем о Косову и Метохији“ и додао да „наш национални интерес јесте опстанак и што бољи положај Републике Српске, а не рад на томе да се створи једна унитарна Босна и Херцеговина која ће доносити одлуке прегласавањем српског народа“.

Заменик председника Српске радикалне странке (СРС) Александар Шешељ изјавио је данас у Београду да Србија треба да повуче подршку Декларацији о изборима у Белорусији, коју је иницирала ЕУ, јер то представља „велику срамоту за Србију“ која треба и да „упути званично извињење Минску“.

Он је навео да се у Декларацији о изборима у Белорусији наводи да је Лукашенко „последњи диктатору у Европи“, те да није могуће да се Србија са тим слаже „имајући у виду искуства која српски народ има са диктаторским режимом у Црној Гори“.