Прочитај ми чланак

Радикали и Двери формирали заједничку одборничку групу у Сремским Карловцима

0

SRS DVERI

Представници Српске радикалне странке и Покрета Двери српске у Сремским Карловцима, постигли су договор о формирању заједничке одборничке групе у општинском парламенту.

Овај договор је плод дуготрајних добрих односа и сарадње ове две патриотске политичке организације у општини Сремски Карловци. 

Одборничка група ће се звати „Српска радикална странка – Двери српске“ и имаће председника, професора Миомира Ђурића (СРС) и заменика председника Миленка Баборца (Двери).

Члан руководстава Двери Миленко Баборац, изјавио је овим поводом да је формирање ове одборничке групе само потврда принципијелне политике укрупњавања патритских снага на свим нивоима у Србији, за које се Двери залажу од почетка свог политичког деловања и која ових дана добија своју потврду и у конкретној политичкој сарадњи. Осим тога Баборац је потврдио да ће Двери и даље настваити залагања у том правцу и са своје стране ће учинити све да пред покрајинске изборе дође до стварања Патриотског блока, у коме би се нашли осим Двери и СРС и ДСС, и тако макар у северној Србији заустави даље штеточинско деловање ДС и СНС.

Председник општинског одбора СРС у Сремским Карловцима, Драган Тришић је поводом договора изјавио:

„Формирањем ове одборничке групе, ми српски Радикали, заједно с колегама из Двери српских започели смо окупљање српских патриота и родољуба у центру Српске Војводине – Сремским Карловцима. Позивамо све часне патриоте да нам се придруже у борби за српске националне интересе. Ми се нисмо ничим укаљали, и само часни људи могу вратити сјај Сремским Карловцима.“

Представници СРС и Двери  у Сремским Карловцима најавили су да ће ускоро одржати и заједничку конференцију за медије у којој ће упознати јавност о припреми заједничког предизборног наступа на локалу.