Прочитај ми чланак

РАДА ТРАЈКОВИЋ: Спот на Пинку против Оливера изашао из Канцеларије Марка Ђурића

0

„Вучић је инстант производ, пројекат који је одређен да траје док не испоручи правно обавезујући споразум који треба да омогући да касније Косово добије столицу у УН, суштински да призна независност Косова“, објаснила је како види улогу председника Србије.

Државни службеник Марко Ђурић је водио заједно са таблоидима кампању која најдиректније угрожава моју безбедност на беспримеран начин, у емисији „Одговор“ ТВ Шабац рекла је српска политичарка са КиМ-а Рада Трајковић и најавила тужбу против директора Канцеларије. „Државни службеник који води такву кампању са нерелевантним документима и са лажним оптужбама – желим нормално да задовољим правду на суду“.

„Ја мислим да би било добро и председника државе да тужим али за сада, због онаквог понашања председника, бићу принуђена, иако имам аверзију према безбедоносној заштити, али ћу морати да затражим од Небојше Стефановића; да господин изнајми безбедоносну пратњу када преко Мердара улазим у централну Србију због опасности која ми прети од председника Србије због лажних отпужби“ – нагласила је.

У току је вишедневна размена оптужби, са једне стране државног врха и дела београдских медија на рачун Раде Трајковић као особе одговорне за продужетак притвора осумњиченим за умешаност у убиство Оливера Ивановића – Марку Рошићу и Недељку Спасојевићу и Трајковић са друге стране, која тврди да њен исказ тужилаштву нема везе са тим, те да се ради о јавно доступном мишљењу у медијима већ скоро годину и по. Додаје и да не познаје осумњичене.

Као разлог за, како види снажне оптужбе на њен рачун од стране високих државних представника, наводи да мисли да се ради о скретању пажње са истраге.

Проширена је истрага на још двојицу осумњичених за учествовање у атентату, међу њима на Звонка Веселиновића, одговорила је за ТВ Шабац.

„Размишљала сам до које мере може да оде државни службеник у односу према свом грађанину износећи потпуне неистине и страховите дисквалификације“ – каже. Ипак је за њу, „најстрашније то што „председник Србије у континуитету изговара неистине, наводећи као пример његове честе конференције за медије на којима се чују лажи“.

Ипак, сматра да је председник Србије сада у великом проблему, јер, са једне стране се определио да Србија буде „сигурна кућа за мафију“, а са друге треба да помогне истрази.

„Вучић је инстант пројекат до столице за Косово у УН“

„Вучић је инстант производ који је одређен да траје. Он је пројекат који треба да траје док не испоручи правно обавезујући споразум који треба да омогући да касније Косово добије столицу у УН, суштински да призна независност Косова“, објаснила је како види улогу председника Србије.

Додала је да је он бриселским споразумом прихватио унутрашњу независност Косова: „Дао им је судску, извршну и законодавну власт“.

Говорећи о Србима на КиМ-у, рекла је да се грађанима не дозвољава да искажу оно што мисле и подсетила је на то да су они преживели етнички и културолошки егзодус, те да се над њима врши сада и „интелектуални геноцид“, а као пример је навела стање на универзитету.

Уверена је и да ће косовски председник Хашим Тачи бити судски процесуиран јер се, како тврди налази на врху листе оптужби за трговину органима.

„Информативна служба Канцеларије за КиМ место одакле се таргетирају Срби с КиМ“

У већем делу емисије је ипак говорила о повезаности убиства Оливера Ивановића и стању на Северу, односно последњим догађајима у вези са узајамним оптуживањем између ње и државног врха.

Изнела је сумњу да је снимак спота против убијеног Оливера Ивановића који је емитован на ТВ Пинку и ТВ Мосту „изашао из Канцеларије за КиМ“.

„Идентификујем Марка Ђурића и информативну службу Канцеларије за КиМ, на жалост, као логистику и место одакле се на жалост таргетирају Срби“ – каже у Одговору ТВ Шабац Рада Трајковић.