Прочитај ми чланак

ПРОТЕСТИ У ПОДГОРИЦИ У Црној Гори правда не станује, а цвета криминал

0

Неколико стотина грађана окупило се вечерас испред зграде Врховног тужилаштва у Подгорици, где је одржан тринаести протест у организацији покрета "Одупри се - 97000".

Окупљенима се са бине обратила Данијела Павићевић, посланица СНП-а и сестра убијеног власника дневног листа „Дан“ Душка Јовановића, испред студената обратио се Аљоша Туровић, Радован Јеремић испред мештана насеља Парк шума Загорич и представница мајки са троје и више деце којим је укинуто доживотно стечено право на накнаде, Вера Дринчић,те представник грађанског покрета “ Грађанска акција“, Василије Миличковић.

Принтскрин: Фејсбук – Odupri se – 97 000

– У Црној Гори не станује правда, ово је земља сиромашних грађана где цвета криминал. Убиство мог брата има политичку позадину и све док је ова власт, налогодавци неће бити откривени. Убице су знале да ће бити заштићене, јер је је држава уређена по вољи и потреби неколико појединаца који су и донели одлуку да Душко мора бити убијен.Платићете за овај, али и све остале злочине – поручила је Павићевићева док су окупљени узвикивали „Убице, убице“.

Василије Миличковић казао је да се премијеру обратио са 14 питања, али да није добио нити један одговор. Тврди и да тужиоци одавно не раде свој посао, те да све његове пријаве „чаме“ у фијокама, али и да је спреман да ке спреман да, уколико се испостави да наводи из тих пријава нису тачни, пдговара за то и одслужи затворску казну за лађи и клевете.

– Тужиоци морају бити независни и морају радити свој посао. Потрудићу се да срушим врховни стуб плајче, Специјалног државног тужиоца Миливоја Катнића и Врховног државног тужиоца Ивицу Станковића – поручио ке Миличковић.

Грађани су током протесне шетње којом су обишли „заробљене“ институције узвикивали „Правда за Душка, „Мило убицо“, „Лопови“ „Ми смо држава“… Протест су подржали и посланици Миодраг Лекић (Демос), Алекса Бечић, Борис Богдановић и Данило Шарановић из Демократске Црне Горе, Јован Вучуровић из Демократског фронта и независна посланица Анка Вукићевић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!