Прочитај ми чланак

ПРОТЕСТ У ЦЕНТРУ БГ: „Нобел за издају српског народа“

0

Београд -- Покрет Заветници одржао је протест испред Куће људских права у центру Београда, а из Грађанске иницијативе наводе да је реч о “протесту против НВО“.

“Иако је позвана, полиција се није појавила на лицу места. Таргетирање неистомишљеника се наставља у атмосфери некажњивости коју је створила Влада“, истичу на Твитеру.

“Позивамо надлежне институције да хитно реагују на таргетирање оних који другачије мисле и стану у одбрану слободе изражавања као основног људског права”, додају они.

На фотографијама са протеста објављеним на друштвеним мрежама виде се излепљени плакати на којима је слика председнице Фонда за хумантитарно право Наташе Кандић испод које пише “Нобелова награда за издају српског народа“.

„Иселићемо Наташу Кандић, Соњу Бисерко и антисрпске НВО и градског пословног простора“, наводе Заветници на својој Фејсбук страници.

Подсећамо, Наташа Кандић и Фонд за хуманитарно право предложени су за Нобелову награду за мир, а предлог су изнели председавајући америчке Хелсиншке комисије, републикански сенатор из Мисисипија Роџер Викер и демократски члан Одбора за спољнополитичке односе Представничког дома, конгресмен из Њујорка Елиот Енгел.

Кућа људских права и демократије је мрежа организација цивилног друштва које су се окупиле да, како наводе, кроз међусобну сарадњу и заједничке активности утичу на стање у области људских права.

Кућа постоји од новембра 2011. године, а организације оснивачи су: Грађанске иницијативе, Београдски центар за људска права, Комитет правника за људска права, Хелсиншки одбор за људска права и Центар за практичну политику.

Покрет Заветници учествоваће на београдским изборима 4. марта.