Прочитај ми чланак

Разишли се грађани код РТС, остали они што подржавају Вучића

0

Председник Србије Александар Вучић требало би вечерас у 20 часова да гостује на Радио телевизији Србије, а тим поводом неколико десетина грађана се окупило испред РТС како би изразили незадовољство одлукама и политиком коју води први човек државе.У време почетка емисије међу окупљенима се појавила и група оних који подржавају председника и полако потиснула окупљена са платоа испред главног улаза у државну телевизију.

Протесни скуп испред РТС организовала је група грађана “Чувари ватре”, а окупљање је почело у 19 часова.

– Почело је окупљање за свечани дочек Вучића испред РТС-а. Дођите – наводи се на Твитер профилу „Чувара ватре“.

Нешто раније на Твитер профилу „Чувара ватре“ освануо је и позив грађанима да „дочекају“ Вучића.

– Последњи позив! Видимо се вечерас у 19 сати испред Радио телевизије Србије да поздравимо Пенкало. Подсећамо да је Александар Вучић најавио гостовање на тој пропагандној телевизији Српске напредне странке у 20 часова. Дођите око 19 да га дочекамо и поздравимо како заслужује.

Подсетимо, гостовање Вучића на Радио телевизији Србије следи након састанка у Белој кући и потписивања споразума о нормализацији економских односа између Београда и Приштине. Очекује се да ће Косово, односно потписани споразум у Вашингтону, бити главна тема Вучићевог обраћања.

Окупљени грађани су казали да су ту због понижења које је председник Србије доживео у Вашингтону, због тога што се не ослања на стручњаке приликом потписивања споразума, због злоупотребе короне и моћи у борби против политичких неистомишљеника.

Протест се после 20 сати поделио у две групе, пошто је дошла група која подржава председника Вучића. Након вербалне расправе, организатори су затражили да се одвоје од грађана који су дошли као подршка председнику.

“Мука ми је од свега, згађен сам ситуацијом у земљи. Нисам осуђиван, немам прекршај, од државе нисам добио ништа. Имам 31 годину и јако сам огорчен и љут. Говорим енглески и руски језик и спремам кофере да напустим земљу”, рекао је Немања Богдановић, један од организатора, који је позвао грађане преко Фејсбука да дођу на протест.

Екипа портала Нова.рс затекла је лидера Демократске странке, Зорана Лутовца, који је рекао да споразум из Вашингтона једино иде у прилог кампањи за председничке изборе у САД.

“Тај документ је прилично противречан сам по себи, јер су у њему многе одредбе који нису у сагласности са самим називом и предметом документа. Мало је нових ствари у том споразуму”, рекао је Лутовац.