Прочитај ми чланак

ПРОТЕСТ 11 ДAН: Најупорнији и данас шетају

0

Упркос најавама да митинга неће бити због Ускршњих празника, мања група студената окупила се и данас у 19 часова испред Скупштине.

Протестна колона 11. протеста „Против диктатуре“ кренула је у шетњу с платоа испред Дома Народне скупштине централним београдским улицама нешто пре 19 часова.

Извор: Н1

Првобитно је била најављена пауза у протестима до уторка, 18. априла, због Ускрса, али је током дана на друштвеним мрежама најављено да ће протест данас ипак бити одржан. 

На челу колоне, коју предводе добошари, истакнути су транспаренти „Фер слободни избори, слобода медија, департизација, децентрализација, заштита и побољшање радних права“, „Јавно финансирано и свима доступно образовање“, „Комплетна смена политичке елите“, „Здравство за све“. 

Учесници протеста дувају у пиштаљке и носе и транспаренте „Падни ми на груди Небојша“, „Нећемо да будемо јефтина радна снага“, „Ми смо клинци који су се самоорганизовали у време поплава“, „Правда и право ходају са нама“. 

Иницијатори у Новом Саду: Снимају нас и прате

За разлику од протеста у Београду, у Новом Саду се знају организатори, односно постоји група која координише и обраћа се окупљенима.

Један од организарора Милан Перишић за Н1 каже да све који протестују повезују заједнички циљ и непријатељ – а то су, како наводи, корумпирани систем и власт која израбљује. Он каже да може да допринесе и помогне протестима и наглашава да није из студентског покрета Нови Сад.

„Мислимо да су наши циљеви и предлози довољно добро објашњени, да ће протести истерати причу, већ је ушло у пажњу јавности, планирамо акције које неће бити само шетње. AВ ће наставити да гура аутокартију као демократију, нама његове изјаве ништа не значе“, рекао је он.

Око хиљаду грађана окупило се на десетој шетњи „Против диктатуре“ у Новом Саду, а неколико иницијатора протеста пожалило се да их непознате особе снимају и прате.Они су новинарима казали да их „већ данима непознати људи фотографишу, снимају и долазе испред кућа“.

У Новом Саду неће бити протеста током прославе Ускрса, а потом ће се наставити, у понедељак.

„Паузу у наредна три дана искористићемо да се боље повежемо с вама. Разлог нису само празници., Желимо да проширимо екипу која ово организује, јер овде треба да будемо сви, и да нас у понедељак буде још више“, казао је Перишић.

ПРАТИТЕ СРБИН.ИНФО И НА ВАЈБЕРУ!
КЛИКНИ ОВДЕ!

Мањи број учесника који је пристигао на плато испред скупштине са собом је понео и кастефон са кога пуштају музику, а спреман је и мегафон.