Прочитај ми чланак

„Прокремљански глумац“: Шта пишу светски медији о избацивању Биковића из серије

0

Да је Милош Биковић изгубио улогу у трећој сезони популарне ХБО серије “Бели Лотос” („White Lotus“) није само одјекнуло у домаћим медијима, већ и светским.

Биковић је у саопштењу, између осталог, рекао да се неће “поклањати наративу који угрожава његов интегритет”.

Бројни светски медији пишу о Биковићу, па тако Гардијан преноси извештај АФП-а да је ХБО из хит серије “Бели лотос” избацио Биковића “због веза са Русијом”.

“Мрежа каже да ће улога бити преиначена након што је Украјина реаговала око избора Србина за нову сезону”, преноси Гардијан.

Како додаје овај британски лист, Биковић је саопштио да жели да сви “активни ратови престану” и да “превладају принципи љубави”.

“ХБО избацио прокремљанског глумца Биковића из екипе Белог лотоса након осуде Украјине”, пише Кијев иденпендент.

“Биковић је радио у Русији више од једне деценије, а руски диктатор Владимир Путин му је дао руско држављанство. Глумац је више пута оправдавао руску илегалну анексију Крима и није осудио инвазију на Украјину 2022.”, наводи овај украјински медиј.

Њујорк тајмс пише да је украјинско министарство спољних послова осудило кастинг Биковића, указујући на његове везе са Русијом.

“Биковић је рекао да одлази због спољног притиска”, додаје Њујорк тајмс.

И Бизнис инсајдер пише да ХБО мења улогу у “Белом лотосу” након што је Украјина оптужила глумца да подржава Русију, указујући да је снимање серије требало да почне у фебруару.

“У саопштењу се не појашњава зашто се Биковић, који је добио улогу велнес гуруа у емисији, више неће појављивати, али је глумца недавно оптужило украјинско Министарство спољних послова крајем јануара да подржава рат Русије у Украјини”, пише Бизнис инсајдер.