Прочитај ми чланак

Проговорио човек чији су ауто припадници МУП „ухапсили“ због парола против Вучића

0

Зоран Тодоровић (62), звани Аћим, из Младеновца власник је аутомобила који је облепљен порукама против Александра Вучића, а који му је одузет “због непрописног паркирања”. Тодоровић истиче за Нова.рс да, док је жив, бориће се против тоталне медијске блокаде и непоштовања Устава Србије о слободи јавног говора и мишљења од стране актуелне власти.

Зоран се у фокусу јавности нашао након што му је одузет аутомобил који је био облепљен паролама против председника Србије Александра Вучића, а који му је потом одузет из бизарног разлога.

На почетку разговора, Зоран наводи да тортуру проживљава само зато што мисли другачије.

„Они не знају шта је основа демократије. Код њих нема слободе говора и супротног мишљења, а ко се усуди да проба, ја сам му пример шта ће доживљавати. По Уставу Србије имам право на слободу говора и мишљења. Аутомобил је код њих, и ја верујем да ће сада два, три месеца да га задрже и нешто наводно контролишу, али мене то неће спречити. Ја ћу на улицу да изађем и да се борим, једино могу да ме убију“, каже Аћим.

Зоранов аутомобил „лада нива“ дуже време је патролирао улицама Младеновца, излепљен транспарентима „Чија ће деца враћати Вучићеве дугове?“ и „Вучић је најгори“, а 5. новембра му је возило одузето због, како су из МУП-а саопштили, саобраћајног прекршаја и „ометања нормалног одвијања саобраћаја“.

„Ја се нисам чак ни погрешно паркирао, само сам застао да пронађен место, али ја сам видео две патроле у граду и знао сам зашто су ту. Њих страховито мој аутомобил нервира, што је њихов проблем. Наводно су приликом контроле броја мотора и шасије полицајци посумњали да је број шасије фалсификован. Сада ми проверавају број мотора и број шасије на аутомобилу који кошта 1.500 евра и који годинама без проблема пролази техничке прегледе, на коме се све то уредно прегледа“, појашњава нам Тодоровић.

Зоран тврди да се на потез са аутомобилом одлучио јер не може да трпи неправду.

„Па ја нисам пензионер који гледа „Пинк“ и њихове ријалитије за омађијање народа који нема здраву свет. У Белгији за километар асфалтирања пута кошта до два милиона, док у Србији то кошта осам милиона. Не да краду него уништише земљу. Па ко ће да враћа те дугове? Моји унуци и деца? И од чега ће се вратити када је привреда потпуно уништена. У Младеновцу су све фирме уништене, народ путује сваки дан за Београд да ради. Продали су фабрику „Петар Драпшин“ кинезима, сваки дан пале неки отпад, загађују ваздух, не може народ да се избори са тим димом и смрадом, па опет нико не излази када се пријави јер су сви у спрези, сви су се ушемили“, каже очајни Аћим.

Зоран каже да су му два аутомобила уништили испред куће, као и је било неколико физичких напада на њега.

„Мене су у Младеновцу до сада три пута тукли, ломили су ми ребра на улици, али полиција једноставно ништа није предузела. Постоји камера, постоје снимци, али њих ништа не занима. Не постоји двојица њих у Србији који имају четири јединице на таблицама, али полиција и тужилаштво су у спрези и то никога није занимало. То је један табаџија, али су погрешили јер ја нисам на улици да се бијем“, каже наш саговорник и додаје:

„Сваки нормалан човек се боји, плашим се да изгубим живот од људи као што је Веља Невоља и разбојника сличних њему, а који попуњавају њихове редове и присталице су ове власти. Наравно да се бојим, али са друге стране, мој живот је у задњој четвртини, па ако ме убију због борбе за слободу, нека их“.

Иначе, због јавног наступа и објаве „Вучић је најгори“ коју је Тодоровић поставио испред споменика у Младеновцу, 7. марта ове године, изашла је и комунална инспекција и у свом решењу о уклањању навела да су објаве непримереног садржаја и наложили му да уклони натпис. Након тога су уследиле уцене и малтретирања од стране локалне самоуправе, које трају и данас.