Прочитај ми чланак

Проф. Давор Калајжић: Водич „опозицији“ у девет корака

0

„Опозиција“ се позиционирала, отприлике као Чардак ни на небу, ни на земљи. Скупштински колегијум о „побољшању изборних услова“, у принципу само за београдске изборе, између „опозиције“ и мафије, завршен је без одлучног закључка. „Опозиција“ би да добије какве-такве наде да ће „победити“, а мафија? Зна се – мафија не губи изборе.

На немушти језик „опозиције“, који се креће у распону од „ми желимо да изађемо на изборе, али власт је одабрала да на изборе иде без опозиције“, преко „не можемо да изађемо на такве изборе нити ће они бити важећи“, до „ми у томе нисмо спремни да учествујемо, јер то нису избори већ фарса“, позиција је одговорила брзим састанком са Хилом, ванредном седницом Владе и шизофреном изјавом о шизофренији у „опозицији“.

Овоме треба додати и изборни лимбо у који се својом изјавом позиционирао „Проглас“ и незаобилазног Ђорђа Вукадиновића, који констатује „да би сада наивно било очекивати да ће политички заклана десница моћи да направи неки озбиљан и стварни трећи блок“.

Шта се то дешава?

Дешава се то да позиција и „опозиција“ имају исте газде и веома сличне политичке циљеве, које би да прикажу као супротне, а све то преливено незајажљивом похлепом, недостатком аналитике и стратегије. Другим речима – појма немају шта раде, једино што знају је да би да се масте и омасте, јер су у претходним политичким животима само то и радили – крали и уништавали све чега су се дотакли. Оваквим понашањем задали су силну главобољу не само свим честитим грађанима Србије, који ће их сигурно казнити уколико дође до нових београдских избора, већ и самим газдама, који сада не знају како да вук остане сит, а овце на броју.

То је заједнички именитељ „Жутих Кмера“ и црвено-црне-јуловске коалиције смрти. Ударио тук на лук, што би народ рекао. „Опозиција“ у својим редовима нема никога ко на овај или онај начин није спреман на продају. Већ смо видели гомиле прелета, а биће их још. Неки су, попут „Заветнице“ и „Змаја“ то урадили отворено, а други чекају да им вода дође на млин.

Шта је решење?

АКЦИЈА прва – одузимања легалитета и легитимитета мафији

Чином понављања београдских избора, мафија је признала крађу, мада то и није нека новост, јер бахато настављају да транспарентно спроводе све лоповске радње које су до недавно крили као змија ноге. То је сигуран показатељ да ће изборе „добити“ и да имају подршку малигног Запада. У таквој ситуацији, једини прави одговор је позив на масовни и јединствени бојкот. Таквим бојкотом им се истовремено одузима и легалитет и легитимитет, а то је глогов колац у срце оскароваца и њихових газда.

АКЦИЈА друга – преливање на остатак Србије

Долазеће локалне изборе, без обзира на датуме одржавања, мора пратити београдски домино ефекат. Масовни бојкот локалних избора широм Србије је вансеријска шанса да се оскаровцима хоризонтално и вертикално одузме легалитет и легитимитет. На тај начин, капиларни гласови ће се претворити у отворене каверне на телу мафије. То ће унети пометњу у њихове редове и кренуће озбиљна туча керова, а већ је у току. Унутрашњи прљави веш већ се износи на улицу, а керови се жестоко уједају. Зачинимо им трпезу.

АКЦИЈА трећа – креирање нове реалности

Масовним бојкотом, локалне оскаровске структуре доживеће панику што ће изазвати сметње у командном ланцу. Доћи ће до искакања из шаблона, а креирана нова реалност на терену широм Србије донеће ветар ослобађања од страха и покренути жељу да се стави тачка на теледириговани начин живота и ствари узму у своје руке. Буђење свести код деморалисаних, скептичних, неодлучних, уплашених, уцењених, уздржаних и других чијим животима управљају сендвичи, замајац је промена у понашању.
АКЦИЈА четврта – отварање лимбо статуса за формирање интерполиране Владе стручњака
Моментално враћање свих скупштинских мандата и напуштање парламента је императив ударца на мафију. То би транспарентно делегитимизовало председника скупштине Србије, чиме би био замрзнут процес транзиције прелазне Владе у редовну, а тај лимбо одмах попунити стварањем прелазне Владе стручњака. На тај начин би се извршило и дефинитивно престројавање и филтрирање унутар „опозиције“, што би имало потенцијал да све претекле рестлове „Жутих Кмера“ и спавача мафије, одведе на сметлиште историје. Проглашење прелазне Владе стручњака у моменту транзиционог лимба, у потпуности би стабилизовао опозициону сцену и створило компактни патриотски блок у наступајућој беспоштедној борби за рестаурацију владавине права и уставног поретка на целој државној територији.

АКЦИЈА пета – неутралисање малигног Запада

Прелазна Влада стручњака одмах мора да донесе специјални закон (леx специалис) и формира специјално тужилаштво и специјалну полицију за борбу против мафије. Затим се морају прогласити ништавним сви „Бриселски“ и последични договори, а онда сторнирати сви штетни међународни уговори којима је Србија гарантовала слободан НАТО статус у Србији. Потом прогласити окупацију АП КиМ, поднети захтев за приступање Бриксу и обуставити сваку даљу испоруку наоружања Украјини. Тиме би се направио оштар рез токсичног утуцаја појединих страних амбасадора, а лутке под њиховом контролом би умрсиле конце. Тиме би се непријатељски страни фактор у лимбо периоду неутралисао довољно дуго да не може својом интервенцијом да утиче на дешавање народа. А после ће бити стављени пред свршен чин.

АКЦИЈА шеста – ослобађање од страха

Прелазна Влада стручњака, биће јасан светионик ка ослобођењу Србије. Ту првенствено треба узети у обзир да поприлична већина народа живи у страху за основну егзистенцију и до сада је морала да колективно излази на гласање. Светионик ће им дати довољно снаге да се отргну из малигних руку оскароваца и почну да осећају дах слободе. У првом кораку довољно је охрабрити их да више не иду на колективно гласање и да ће им по ослобођењу Србије примања бити загарантована. Бројкама исказано, довољно је да се 15% грађана ослободи малигног стиска оскароваца и то ће бројку бојкота дићи на 70% (55% сталних бојкоташа + 15 % новопришлих), што је више него довољно да делегализује и делегитимизује све покушаје оскароваца да се конституишу у нови токсични сазив.

АКЦИЈА седма – контрола силе

У тренутку формирања прелазне Владе стручњака, Оскарови апарати силе биће заталасани новим ветровима. Лабилни када им се наговести дрмање столице, неће смети да фронтално иду у сукоб са народом, већ ће хватати заветрину у очекивању погодног момента за нагодбу или прелет. Тренутна лојалност оскаровцима заснива се једино на сигурности фотеље, што их чини баршунасто кооперативним. У нади да ће сачувати привилегије, стаће уз онога ко буде имао моментум.

АКЦИЈА осма – сигнали у прилог акцији

Да се оскаровци и њихове газде ужасно плаше масовног бојкота и излива оправданог народног беса, показује реакција оскароваца и газда. На немушту индицију да би „опозиција“ могла да бојкотује београдске изборе, гаулајтер и Оскар су одмах одржали састанак, а потом је најављена ванредна седница „Владе“. Обзиром да је Влада у техничком мандату, дискутабилно је чему ванредна седница, када не могу бити доношене ванредне одлуке у техничком мандату. Јасно је о чему се ради – разрада контрастратегије на тему бојкота „опозиције“. Шизофрена са шизофреним изјавама није вредна помена, али је део слагалице њиховог страха. То је довољан индикатор да су им у страху велике очи. Унезверени су и правиће грешке, а у грешкама је простор за акцију.

АКЦИЈА девета – позив на мобу за спас Србије

Покрет Моба позива све истомишљенике у земљи и иностранству, били они појединци, покрети, удружења, партије итд. да нам се придруже у акцији борбе против мафије, а за повратак владавине права и уставног поретка, за елиминацију малигног утицаја дела непријатељског Запада и њихових токсичних домаћих пајаца.
Сада је историјски тренутак за слом мафије, катарзу и повратак државе народу. На „опозицији“ је да се изјасни конкретном акцијом. Да ли су за народ и државу, или су за мафију?