Прочитај ми чланак

ПРИВЕДЕН У ПОЛИЦИЈУ: Бивши напредњак Вучићу претио смрћу

0

Нишлија Жарко Ђорђевић (33) приведен је у београдску полицију јер је на Фејсбук профилу претио смрћу премијеру Aлександру Вучићу.

žarko pretio vucicu ras

Због сумње да је починио кривично дело угрожавања сигурности, Ђорђевић, иначе бивши члан СНС, по налогу Основног суда у Нишу одведен је у београдску полицијску станицу у Улици Деспота Стефана, где је задржан 24 часа.

– Рано ујутру, 27. јуна, по мене су дошла петорица инспектора, тројица из Београда и двојица из Ниша. Прво су ме одвели у нишку полицију, а онда су ме одвезли у Београд. Како ми је речено, у главни град сам вођен због тога што у Нишу не постоји одсек за високотехнолошки криминал. Сви инспектори с којима сам разговарао су били јако коректни. Одузели су ми рачунар и мобилни телефон са којих сам приступао Фејсбуку – прича Ђорђевић.

Он тврди да су му хапшење сместили највиши функционери нишког СНС.

– Толики људи објављују свакакве претње на друштвеним мрежама и нико их не приводи. Био сам револтиран одлуком да Дарко Булатовић буде градоначелник Ниша. Ово је политички прогон јер сам указивао и председнику СНС Вучићу да водећи кадрови СНС у Нишу чине корупцију – каже Ђорђевић.

Ђорђевић тврди да су за све криви највиши функционери СНС у Нишу.

Он додаје да је од 2011. до 2015. био напредњак, али су га искључили из странке.

– Желео сам да ме дуже задрже у притвору, чак нисам хтео да прихватим адвоката по службеној дужности. Aли морао сам – говори Ђорђевић.

На свом Фејсбук профилу Жарко Ђорђевић је написао: “Смрт издајнику Вучићу и петоколонашима!”
“Блиц” је од Вишег јавног тужилаштва у Београду затражио информацију да ли ће Ђорђевић бити оптужен за угрожавање сигурности, али одговор нисмо добили.

С друге стране, Дарко Булатовић, кандидат за градоначелника Ниша, којег Ђорђевић прозива, каже да овај гаји мржњу према њему.

– Чим сам постао председник општине Црвени крст, Жарко је почео да износи лажи о мени и члановима моје породице. Нешто није у реду са њим, он се једноставно не уклапа у заједницу – каже Булатовић.

Будући градоначелник такође додаје да није знао да је Ђорђевић на Фејсбуку претио Aлександру Вучићу.