Прочитај ми чланак

Приватним фирмама 70 милиона да обављају Весићев посао (ФОТО)

0

Град Београд (Градски секретаријат за заштиту животне средине), на чијем челу се налази заменик градоначелника, Горан Весић, расписао је набавку за "Стручни надзор над реализацијом Уговора о ЈПП у пружању услуге третмана и одлагања комуналног отпада у депонији Винча".

– Београђани плаћају: Весића, Управу, Градску чистоћу, страног партнера, а од скоро и НАДЗОР партнера 70 милиона динара и НИКО не зна ко је одговоран за пожар на депонији и зашто се гушимо у канцерогеном диму! А Надзор УТВРЂУЈЕ да ли се све правилно извршава. Шта ти људи кажу – пита се Мила Поповић, председница ГрО Странке слободе и правде Београд.

FOTO: SSP

Како се може видети на објављеном документу, Одлука о додели уговора за надзор донета је 3. августа, а додељен је групи понуђача: ДОО Инстел-Инжењериг, Нови Сад, Енвиро систем ДОО, Београд и ЕБЦ С Неw Цонструцтион Тецхнологy ДОО, Београд.

Вредност уговора са ПДВ износи 70.135.200,00 динара.

Понуђачи који су добили уговор треба да надзиру спровођење уговора који је Град Београд закључио са конзорцијумом СУЕЗ Гроупе С.А.С и Енвиронмент Инвестментс Лтд, о јавно приватном партнерству за пружање услуга третмана и одлагања комуналног отпада у Винчи.

То, конкретно, подразумева да надзорници могу да уђу на локацију депоније ради испитивања стања и напретка радова (да утврди да се радови правилно извршавају), рада и одржавања Пројекта и ради надзора поступања од стране извођача у складу са обавезама према Уговору.

Посебна пажња би се посветила областима које утичу на заштиту животне средине, сигурност и безбедност на раду и квалитет изведених радова.

Када се све преведе на језик обичних људи, Весић даје 70 милиона динара наших пара приватним фирмама да обављају посао за који је надлежан и који му је у опису радног места.

Подсетимо, 7. августа је избио пожар на депонији у Винчи, који још није угашен, а због којег се Београђани већ данима гуше у диму и канцерогеним материјама које удишу.

С обзиром да нисмо добили никакав одговор од фирми које су добиле уговор да надзиру рад на депонији, можемо закључити да је Вучићев режим још једном бацио паре и поклонио га себи блиским приватницима.