Прочитај ми чланак

Приштинa: Демо Бериша је издајник, изјављује да је Косово саставни део Србије

0

Једна од ударних песница екстремизма у такозваној републици Косово, лист „Телеграфи“, посветио је значајан простор жестоком нападу на Демa Беришу, предсједника Матице Албанаца у Србији, који годинама предано ради на атмосфери толеранције, сарадње и упорно одбија да буде дио терористичко-криминалних активности.

beriša-640x415
Како то обично бива у јефтиним политичким памфлетима текст који обилује скандалозним оптужбама и неистинама је непотписан, а завршава се реченицом гдје се Бериши замјера „што је у сваком интервјуу наводио да је Косово саставни дио Србије“ и „што се противио НАТО бомбардовању“, што му се уједно узима и као један од највећих грјехова.

Непознати аутор текста у „Телеграфију“ назива Беришу издајником, подаником Београда, али и износи тврдњу „да је највероватније убијао Албанце на Косову“.

Бериша је иначе недавно отворено подржао серијал текстова ИН4С-а који инсистира на расписивању референдума о уласку, односно неуласку у НАТО пакт, када је говорио против агресивне политике те алијансе и навео да су на овим просторима од њеног дјеловања страдали не само Срби, већ и Албанци и подсjетио на бројне злочине.

„Не обазирем се на овакве нападе, већ ми само дају снагу и подстрек да и даље радим на афирмацији албанске културе и у интересу нашег народа. Ово је само доказ да сам на добром путу стварања атмосфере толеранције и нормалног суживота у Србији, а који је свима пријеко потребан, што је прст у око свима који су задојени мржњом, првенствено из личне користи“,  рекао је Бериша за ИН4С.