Прочитај ми чланак

ПРИЈАВИО ИЗБОРНУ КРАЂУ, А ПОЛИЦИЈА ГА ПРИВЕЛА – због њега министар нуди оставку

0

Председник Покрета "Двери" Бошко Обрадовић је рекао да ће Савез за Србију објавити "белу књигу" о свим неправилностима с данашњих локалних избора у Лучанима.

Он је поновио захтев Савеза за Србију да се ослободе медији и створе услови за фер и слободне изборе.

Обрадовић је на ванредној конференцији за новинаре у Лучанима рекао да је председник Извршног одбора „Двери“ Борко Пушкић данас провео 3,5 сата у полицији где је приведен јер је покушао да спречи злоупотребу с паралелним бирачким списковима.

Он је додао да је у полицију у Лучанима приведен и потпредседник Народне странке Лазар Ђуровић.

Пушкић је рекао да је од раног јутра забележено „много неправилности“ на бирачким местима, да су по целој општини Лучана примећени аутомобили без регистарских таблица, да је на бирачком месту у Котражи било више десетина паралелних бирачких спискова, да су људи гласали без докумената, да је било „стотину“ захтева грађана да гласају код куће.

„Десетак људи на бирачком месту у Котражи имало је паралелне бирачке спискове, а председник бирачког одбора није хтео да реагује, иако смо му скренули пажњу на то. Испред бирачког места је био високи функционер СНС у Лучанима коме су прилазили грађани и показивали му мобилни телефон с фотографијом да су гласали за њихову листу“, рекао је Пушкић.

Додао је да су чланови бирачког одбора из Савеза за Србију тражили да се прекине гласање у Котражи због најмање пет озбиљних неправилности, али је то одбијено.

Пушкић је рекао да је полицији у Лучанима пријавио нерегуларности на бирачким местима, а да је полиције реаговала тако што је привела њега, како је рекао, под лажном оптужбом за насилничко понашање.

„Наводно две жене и један новинар из Панчева су ме пријавили полицији да сам их вређао и тукао, што није тачно“, рекао је Пушкић.

Вечерас су одборнички кандидати листе „Савез за Србију-Савез за Драгачево-Милан Радичевић“, њихови чланови и симпатизери, предвођени лидером Двери Обрадовићем и потпредседником Народне странке Мирославом Алексићем у протестној поворци отишли до полицијске станице у Лучанима због привођења потпредседника Извршног одбора Народне странке Лазара Ђуровића.

Испред станице су узвикивали „Пустите Лазара!“ и „Ухапсите Вучића!“, а затим ушли у станицу и захтевали да Ђуровић буде пуштен.

Ђуровић је изашао пред демонстранте и рекао им да је приведен да би дао изјаву и да ће потом бити пуштен.

Стефановић понудио оставку Брнабићевој и Вучићу

Режимски таблоиди наводе да је министар полиције Небојша Стефановић понудио оставку премијерки Србије Ани Брнабић и председнику Србије и СНС Александру Вучићу.

Како је наведено на порталима листова Информер и Ало, он је наводно то учинио пошто му је наводно речено да не хапси “присталице Драгана Ђиласа и Бошка Обрадовића”.

Таблоиди су такође навели да су “они упали у станицу полиције у Лучанима и да су малтретирали и вређали припаднике полиције”.

 

Наводно је у току и састанак врха СНС на ком се разматра стање у Лучанима и наводна понуђена оставка Стефановића.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!