Прочитај ми чланак

Према Вучићевим „медијима“ непостојећи амбасадор у Аустралији агитовао за Новака

0

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић прошао је кроз пакао приликом доласка у Аустралију, где му је након вишечасовног чекања и неизвесности, на крају ипак одбијена виза, те по свему судећи неће моћи да учествује на Аустралијан опену. Ђоковићеву драму искористили су режимски медији, не би ли скупили који политички поен за власт.

Медији под контролом Александра Вучића искористиће сваку прилику како би похвалили власт и међу грађанима просули илузије како је режим ту да помогне свим грађанима у сваком тренутку. Тако је било и током драме која се догодила након Ђоковићевог доласка у Аустралију.

Наиме, таблоиди су објавили информацију да је најбољем тенисеру света у помоћ прискочио и амбасадор Србије у Аустралији.

– Наша држава захтева да први рекет света буде одмах пуштен, а то је захтевао и амбасадор Србије који је ступио у контакт са тенисером и преузео све мере – „сазнаје“ Информер.

Све би то било у реду и такав гест амбасадора би требало поздравити, али постоји само један мали проблем – амбасадор Србије у Аустралији не постоји, односно наша земља нема свог амбасадора у тој земљи.

Када се приступи сајту Министарства спољни послова (одељак у вези са амбасадорм у Аустралији) може се видети да Србија нема амбасадора у Канбери. То што он не постоји, режимске медије није спречило да измисле како је „преузео све мере“ како би помогао најбољем тенисеру света.

Ова неистина само је још један доказ на шта су квазиновинари, који пишу оно што им власт каже, на све спремни не били агитовали за власт. Злоупотребиће и најбољег спортисту наше земље, не би ли се у јавности приказало како је власт ту да помогне кад треба.

Када су хвалоспеви режима у питању, истина је на последњем месту. Ипак, она увек нађе свој пут, лажи су толико очигледне да не могу проћи неопажено.